Vali Meral yayınladığı mesajında; “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek, önderlik ettiği İstiklâl mücadelemiz sonucunda elde edilen eşsiz zaferler ve kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. O’nun, tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır.

Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, daha güçlü, daha müreffeh bir ülke haline getirmek için var gücümüzle çalışmaktır.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919’da başlayıp 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla durdurmuştur.

Hızlı değişimlerin yaşandığı dünyamızda, Atatürk'ün bizlere miras olarak bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni istikrar içinde sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde yılmadan ve yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O’nun şahsında istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.