Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Her geçen gün gelişmekte olan ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında, emek ve alın terleriyle önemli pay sahibi olan işçi ve emekçi kardeşlerimizin, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü” tebrik ediyorum.

Özverili çalışmalarıyla ilimizin ve ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine büyük katkı sağlayan, üretimin en önemli unsuru olan işçilerimiz ülkemizin barış, huzur ve refah ortamına erişmesinde önemli rol oynamaktadırlar.

Millet olarak çalışmanın, üretmenin, hayatımızı üreterek kazanmanın kutsallığına, alın teri ve emekle kazandığımız gelirin bereketine inanıyoruz. Çalışarak elde ettiğimiz kazanç kıymetlidir. Bu kazancın kıymeti, iç huzurumuzu tesis eden en önemli vicdani kanaatler arasında yer almaktadır.

Bu anlamda çalışanın, emek ve güç sarf edenin hakkının “alın teri kurumadan” ödenmesi, inancımızda çok büyük hassasiyetle emredilen hükümlerin başında gelmektedir.

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen koronavirüs salgının önlenmesi ve durdurulmasına yönelik olarak ilimizde de genel hayatımıza yönelik tüm tedbirleri alarak titizlikte uygulamaya devam ediyoruz.

İlimizde işçisiyle işvereniyle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde sürdürülen huzurlu bir çalışma hayatına katkıları ve yaşanan bu zorlu süreçte alınan tedbirlere azami riayet eden hemşehrilerime teşekkür ederim.

Çalışma hayatımızda birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma inancımızı daha da güçlendirmeye vesile olması dileğiyle; Ülkemizin bugünkü ekonomik gücüne sahip olmasında emekleri bulunan, alın terleriyle gece gündüz özveriyle çalışıp üreten vatandaşlarımızın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu günler dilerim” dedi.