Vali Meral yayınladığı mesajında; “Basınımız, kamuoyunun gözü, kulağı ve vicdani kanaati olma gibi önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Bir süreç sonunda elde edilen bilginin habere dönüştürülmesi ve kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş̧ tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır.

İletişim hızı ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu dünyamızda medya gücü, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamanın en önemli araçlarından biridir.

Medya iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet haberciliğini ve sosyal medyanın etkinlik alanını neredeyse toplumun tüm kesimlerine ulaşacak şekilde kuşatmış; bu nedenle doğru ve tarafsız habercilik anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur hale gelmiştir.

Görevini yaparken hukukun evrensel kuralları dışına çıkmaması, meslek ahlâkına uyması, kişi haklarına, özel hayata özen göstermesi, devletimizin ve milletimizin menfaatlerini gözeterek yayın yapması, bireylerin doğru haber alma ve bilgi edinmelerini sağlaması, gazeteciliğin en önemli sorumluluklarındandır.

Bu duygularla ilimiz genelindeki tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice yıllara sağlık, mutluluk ve başarılara erişmelerini dilerim” dedi.