Vali Meral yayınladığı mesajında; “Gurur ve övünç kaynağımız Gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet canlı tutmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Aziz Türk Milleti tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerler uğruna mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Bu uğurda her zaman seve seve canını ortaya koyan Mehmetçik, ya şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle neticelenmesinin temelinde bu fedakârlık, bu inanç vardır.

Bugün de birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü teröre karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, eşsiz kahramanlıklarda bulunan şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için, canlarını hiç tereddüt etmeden siper etmiş, tüm kahraman gazilerimizin “Gaziler Günü” nü kutluyorum.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz; birlik ve bütünlüğümüzün, vatan sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleri olarak sonsuza kadar gönüllerde yaşayacaktır.

Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.