Vali Meral yayınladığı mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edilen 8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri özel bir gündür.
 
Bütün kadınların toplumda hak ettikleri saygın yeri alması, bireysel haklarına sahip çıkmaları ve yaşadıkları sorunların çözümünde etkin rol alması bakımından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” önemli bir farkındalık oluşturmaktadır.
 
Günümüz dünyasında ülkelerin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinin temelinde; kadınların üretimde, yönetimde ve yaşamın her alanında eşit bir şekilde bulunması, karar alma mekanizmalarına ve süreçlerine eşit katılması, giderek artan sayıda kadının iş dünyasında ve siyaset alanında yer alması yatmaktadır.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız; Cumhuriyet ile birlikte toplumsal yaşamdaki yerini güçlendirmiştir.
 
Kadınlarımız elde ettikleri bu kazanımlar ile ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamın her alanında önemli roller üstlenmiş, büyük başarılara imza atmış, demokrasimizin güçlenmesine ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlamıştır.
 
Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde önemli mesafeler kat edilmiştir.
 
Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.