Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Ahilik, 13’ncü yüzyılın ilk yarısından 19 uncu yüzyılın ikinci yarısına kadar Anadolu’da, Balkanlar’da ve Kırım'da yaşamış olan Türk Halkının sanat ve meslek alanında yetişmelerini, ahlaki yönden gelişmelerini sağlayan bir kuruluşun adıdır.

Milletimiz, kendisini asırlar boyunca hoşgörü ve barış içinde yaşatacak yapıları kurma başarısını göstermiş bir millettir. Bu yapıların en önemlilerinden biri de, hiç şüphe yoktur ki, yüzyıllar boyunca varlığını koruyan, gücünü ve etkinliğini geniş bir coğrafyada devam ettiren Ahilik geleneğidir.

Ahilik teşkilatının medeniyetimizin gelişmesinde, kültür, sanat ve ticaret hayatının zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesinde büyük rolü bulunmaktadır.

Ahilik, bir taraftan sosyal barışın sağlanmasına hizmet ederken, diğer taraftan mesleki ilkeler etrafında şekillenen dayanışma gücüyle toplumumuzun ve devletimizin ayakta kalmasına yardımcı olmuştur.

İş hayatında başarıyı, eğitime, çalışmaya, alın terine, dayanışmaya, fırsat eşitliğine, dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlakına dayandıran; haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkan Ahiliğin, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği değerlere asırlar önce ulaşması dikkate değerdir.

Bu vesileyle bu topraklarda barış ve huzurun hâkim kılınmasında önemli rolü bulunan Ahilik geleneğinin yaşatılmasına dönük gayretleri takdirle karşıladığımı ifade ediyor, Ahilik Kültür Haftası kutlamalarının gerek Ahi Evran-ı Veli'nin hatırasının yad edilmesi, gerek değerlerimizin korunması ve geleceğe taşınması bakımından büyük önem taşıdığına inanıyorum.

Bu duygularla 32’nci Ahilik Kültür Haftası’nda Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere, gerçekleştirilecek etkinliklerin tüm Karamanlı hemşerilerime hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.