Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; emeğin, alın terinin, helal kazancın, dostluğun, kardeşliğin, yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin sembolü olarak kabul edilen bir gündür.

Millet olarak çalışmanın, üretmenin, hayatımızı üreterek kazanmanın kutsallığına, alın teri ve emekle kazandığımız gelirin bereketine inanıyoruz. Çalışarak elde ettiğimiz kazanç kıymetlidir. Bu kazancın kıymeti, iç huzurumuzu tesis eden en önemli vicdani kanaatler arasında yer almaktadır.

Bu anlamda çalışanın, emek ve güç sarf edenin hakkının “alın teri kurumadan” ödenmesi, inancımızda çok büyük hassasiyetle emredilen hükümlerin başında gelmektedir.

Üretimden gelen gücümüzün kalkınma ve refaha dönüştürülmesi, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma hayatının devamı için çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal beklentilerinin karşılanmasında imkânların sonuna kadar değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Karaman’da işçisiyle işvereniyle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde sürdürülen huzurlu bir çalışma hayatına katkıları için bütün Karamanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler diliyorum” dedi.