19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 14.00’de Valilik Toplantı Salonunda Vali Süleyman Tapsız’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl Müdürleri katıldı.
Toplantıda, Vali Yardımcısı Kenan Eskin tarafından kurum yöneticilerine, “Olağanüstü Hal” “Milli Güvenliği Tehdit eden Örgüt ve Yapılarla Mücadele”, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması”, “Kurumların Bakanlığa Yatırım Teklifleri”, “Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Genel Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik”, “Resmi Yazışmalarda Uyulacak Usul ve Esaslar İlişkin Yönetmelik”, “Kamu Brifingleri”, ”Karaman Valiliği İmza Yetkileri Yönergesi” ve “Tasarruf Tedbirleri” hakkında bilgiler verildi.
Sunumdan sonra kurum müdürlerine hitap eden Vali Süleyman Tapsız konuşmasında; “Bizler bir aileyiz, bir ailenin fertleriyiz. Bizler ilimizi geliştirmek ve kalkındırmak için buradayız. Hedefimiz aynı, hepimiz aynı hedefe doğru yürüyoruz. Amacımız yaptığımız ve yapacağımız projelerle Karaman’ı her açıdan zirveye çıkarmaktır. Hep birlikte ekonomik ve kültürel açıdan sürekli gelişen, hızla büyüyen ve kalkınan bir Karaman için mücadele vermemiz gerekiyor.” dedi.
Karaman’ın en huzurlu illerden birisi olduğunu ve bunun Türkiye için örnek teşkil eden mutluluk verici bir gelişme olduğunu söyleyen Vali Tapsız, “FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin olarak devletin belirlediği kriterlere göre işlemlerin sürdüğünü belirterek, Valilik bünyesinde oluşturulan komisyona gelen dilekçe ve şikâyetlerin Başbakanlığa gönderildiğini ve Başbakanlığın gönderdiği raporlara göre işlemlerin yürütüldüğü söyledi.”
Vali Tapsız, il idare şube başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantının devamında, kurum müdürlerinden resmi yazışmalar, tasarruf tedbirleri, çalışma saatleri, proje üretimi ve sürekli gündemi takip etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.
Katılımcılara ayda bir yatırımcı kuruluşlarla toplantılar düzenleneceğini ve yapılacak olan bu toplantılarla ilimizde yapılacak olan ve yapılması planlanan yatırımların takip edileceğini belirten Vali Tapsız, konuşmasının devamında yatırımcı kuruluşlar tarafından düzenlenecek olan bu toplantılara hazırlıklı gelmelerini ifade etti.
Vali Tapsız konuşmasının son bölümünde, her kurumun kendisini sürekli olarak yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğini belirterek, “Bizler kamu görevlileri olarak işimizi en doğru ve en iyi şekilde yapmak zorundayız. Herkes ve her kesimin yaptığı işin bilincinde olarak sorumlu olduğu görevini layıkıyla yerine getirmesi gerekir. Bu ülke bizlerden hizmet bekliyor. Kamu görevlileri olarak özverili olmamız, fedakâr olmamız gerekiyor. İşimizi severek yapmamız gerekiyor.” dedi.