Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de büyüleyici ve etkileyici bir görünüme sahip olan Karaman, taşıdığı Türkçe’nin başkenti olma sorumluluğunun yanında Anadolu’nun en köklü geçmişine sahip olan illerimiz arasında yer almaktadır.
 “Taşkale Karaman’ın en önemli turizm bölgelerinden biri”
 Her bir bölgesinde tarih bulunan Karaman’ın en önemli ve turizm bölgelerinden birisi de Taşkale köyümüz. Taşkale köyünde bulunan tarihi Manazan Mağaraları ve doğal oluşumuyla etkileyici bir görünüme sahip olan İncesu Mağarasının gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar başlatılıyor.
 Taşkale Manazan ve İncesu Mağarasını gezerek incelemelerde bulunan Vali Süleyman Tapsız, yörenin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerinin göz önüne alınarak yapılacak çalışmalarla bölgenin bir turizm bölgesi haline getirilebileceğini söyledi. Bölge hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Tapsız, tarihi dokusu ve geçmişiyle otantik bir görünüme sahip olan Taşkale yöresinin tanıtımına katkı sağlamak, bölgeyi turizm açısından hedeflenen noktaya getirebilmek ve yeniden işlerlik kazandırabilmek için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
 “Bölge turizmini geliştirecek önemli adımlar atacağız”
 Bölgede yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek farklı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Vali Tapsız, yurtiçi ve yurtdışında yapılacak olan tanıtım çalışmalarının bölge turizminin canlanmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına olan inancını belirtti.
 Belirlenecek yol haritası ile yapılacak faaliyet ve aktivitelerin, bölgenin turizm yönünden gelişmesine yapacağı katkının yanı sıra, Karaman ve ülke ekonomisine de önemli bir gelir kaynağı oluşturabileceğini söyleyen Vali Tapsız, bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edilerek, belirlenen hedef doğrultusunda yeni bir çalışmanın içerisine girileceğini ifade etti.
 İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Vali yardımcısı Ahmet Günaydın ile birlikte Taşkale köyündeki Manazan ve İncesu Mağaralarında incelemelerde bulunan Vali Tapsız, eşsiz bir güzelliğe ve görünüme sahip olan bu yerlerin görülmesi gereken ender yerler olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistleri bölgeyi görmeye davet etti.