28 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Karaman İli Merkez İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının Olağan Meclis Toplantısına; Vali Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili, Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Mahalli İdareler İl Müdürü Abdullah Şahiner, İl Genel Meclis Üyeleri ve birliğe üye köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında muhtarlara seslenen Vali Tapsız, “Hem tanışmak hem bir değerlendirme yapmak, hem de şehrimizde yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bu toplantıya katıldık. Bu süreç boyunca şehrimizde Allah’a şükür ciddi bir sıkıntı yaşamadık, inşallah bundan sonra da yaşamayız. Burada bizi asıl ilgilendiren önümüzdeki dönemde gerek ülkemizde, gerek ilimizde, vatandaşlarımızın huzurunu ve beraberliğini temin etmek ve gerekli tedbirleri almaktır. Şu salonda bulunan herkesin memleketimizi, milletimizi ve şehrimizi çok sevdiğini, devletimize ve demokrasimize sahip çıkma konusunda samimi olduğunu biliyorum, Karaman’ın samimi olduğunu biliyorum. Valilik Makamının bir temsil makamı olması nedeni ile devlet büyüklerimizin adına hepinize göstermiş olduğunuz hassasiyetlerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.
Vali Tapsız, 15 Temmuz süreci ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle gerçekleştiremedikleri köy ve belde ziyaretlerine en kısa süre içerisinde başlayacaklarını belirterek, sorunların giderilmesi ve köylerdeki mevcut yaşam koşullarının daha sağlıklı ve daha kaliteli bir hale getirilebilmesi amacıyla köyleri ziyaret edeceklerini ve yaşanan sorunları yerinde tespit ederek, giderilmesi konusunda gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.
15 Temmuz sürecinde yaşananlara karşı onurlu bir duruş sergileyerek ülkesine ve milletine sahip çıkan bu asil Milletin, hizmetlerin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu belirten Vali Tapsız, “Vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde hayatını sürdürebilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. İlimize ve ülkemize yapılan yatırımların yıllara göre seyrini örneklerle anlatan Vali Tapsız konuşmasının sonunda, yaşanan 15 Temmuz sürecinde ülkesine ve milletine sahip çıkan tüm Karaman halkına teşekkür ederken, bu karanlık geceyi aydınlığa çeviren şehitlerimize Allah’tan rahmet,  gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Vali Tapsız’ın konuşmasının ardından Karaman İli Merkez İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının 2016 yılı Eylül Dönemi Olağan Meclis Toplantısının gündem maddelerine geçildi.
Toplantı, köy muhtarlarının köyleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiği dilek ve temennilerin ardından, katılımcılar için Polisevinde verilen yemekle son buldu.