Fatih Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen kitap dağıtım programına; Vali Tapsız’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Bifa Vakfı Yöneticisi Ali Konukseven, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İlimizdeki sanayi sektörünün önde gelen firmalarından biri olan ve eğitim alanındaki yaptığı katkılarla gönüllerde yer edinen Bifa Vakfı, ilimizdeki eğitim ve kültür hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Bifa Vakfınca öğrencilere güncel romanlardan oluşan yaklaşık 30 çeşit kitap dağıtımı yapıldı.

Bifa Vakfı Yöneticisi Ali Konukseven yaptığı konuşmada; “Bifa Vakfı olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz ve sembolik hale getirdiğimiz kitap dağıtımına devam ediyoruz. Bu sene Fatih Anadolu Lisesinden başlayarak Karaman’da toplam 10 bin adet kitap dağıtacağız, 4. ve 9. sınıflara yönelik güncel romanlardan oluşan çeşitli kitaplarımız var. Kitaplarımızı lise düzeyine yönelik 20 çeşit, ilköğretim düzeyindeki öğrencilerimize ise 30 çeşit kitap vereceğiz. Sizlerden, verdiğimiz bu kitapları okumanız için söz vermenizi istiyoruz” dedi ve Türkiye’deki okuma oranları ve Türkiye’nin dünya da ki yeriyle ilgili istatistiki bilgiler verdi.

Bugün burada Bifa Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen program sizin için çok önemli, hayatınız boyunca sizinle gidecek olanlar okuduğunuz kitaplardır diyen İl Milli eğitim Müdürü Sultanoğlu; “Bol bol kitap okuyun ben ülkemizin kitap okuduğuna inanıyorum. Bifa Vakfı’na teşekkür ederek, bize geldiğinden beri desteğini ve ilgisini esirgemeyen sürekli yanımızda olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum, bu program umarım hayırlara vesile olur” dedi.

Okumanın hayatımızdaki yeri ve önemine değinen Vali Tapsız; “Okumak çok çok önemli olduğu için herkesin kütüphanesi, kitabı olması lazım. İnternetin gerekli olduğunu fakat internette okumanın kitap okumak olmadığını, internette sadece araştırma yapılabileceğini belirterek konuşmasına devam eden Vali Tapsız, kitaplarda önemli gördüğünüz cümlelerin altını çizerek, bunları yazıp özetini çıkartıp ve bunları bir klasörde toparlayarak, kendinize ait kaynaklarınız olur. Okumazsanız, yazamazsınız. Çok okumamız gerekir, öncelikle okumaya sevdiğiniz kitaplardan başlayın” dedi.

 “GÜNÜMÜZDE KİTAPLARDAN BİR ÖMRÜN TECRÜBESİNİ BİR GECEDE EDİNEBİLİRİZ”

Öğrenci olarak devlet büyükleriyle veyahut meşhur bir yazarla konuşmanız, görüşmeniz zor ama aslında bu insanlarla görüşmek çok kolay. Bu büyük insanların hepsinin kütüphanede olduğunu belirten Vali Tapsız; “Kütüphaneden aldığınız büyük bir yazarın kitabından, o yazarın bir ömrünü bir gecede okuyarak tecrübe etmiş olursunuz. Evinde küçüklüğünden itibaren hayal ettiği kütüphanesinin olduğunu, okurken altını çizerek özetler çıkartıp, hayatı boyunca bu bilgilerden faydalandığını belirten Vali Tapsız, okuduklarınız hayatta bir şekilde karşınıza çıkar” dedi.

Reşat Nuri Güntekin’in Acımak Romanını ve Anadolu Notları I-II adlı eserin ve yabancı yazar Stefan Zweıg’in İstanbul’un Fethinden bahsettiği “Yıldızın Parladığı Anlar” isimli kitabını okumanızı tavsiye ediyorum diyen Vali Tapsız, kitabı okurken zevk almanız lazım. Kitabı boş zamanlarınızda değil, hayatınızın bir parçası haline getirmeniz lazım. Bizim dinimizde oku diye başlıyor, her şeyin başı okumaktır. Ben inanıyorum ki, sizler kitabı seviyorsunuz, gözlerinizde bu ışığı görebiliyorum, ailelerinize de anlatın, onların da okumasına vesile olun, makam mevki sahibi olmak önemli değil, önemli olan ahlaklı, erdemli birer insan olarak topluma millete faydalı olmaktır. Bifa Vakfımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. İnşallah sınavlarınızdan iyi sonuçlar alacağınızı ümit ediyor, hepinize başarılar diliyorum dedi.

Konuşmaların ardından Bifa Vakfı tarafından getirilen kitaplar, Vali Tapsız’ın ve Vakıf Yöneticisi Ali Konuksever’in ellerinden öğrencilere dağıtıldı.

Kitap dağıtım töreni, günün anısına yönelik çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.