VALİ TAPSIZ KARAPINAR KAYMAKAMI KARACA’YI KABUL ETTİ
Ziyarette, Karaman’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Karaca, Karaman’ın tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve köklü geçmişiyle Anadolu medeniyetine beşiklik etmiş, Türkçe’nin yüzyıllardır başkentliğini yapan kadim bir şehir olduğunu dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade den Vali Tapsız, Kaymakam Karaca’nın ilimiz hakkındaki güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür etti. Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 

VALİ TAPSIZ, ŞAİR VE YAZARLARI KABUL ETTİ
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) temsilcisi Hikmet Elitaş, Araştırmacı Yazar ve Öğretmen Osman Ülkümen, Roman Yazarı ve Öğretmen İbrahim Üçbaş, Gazeteci Yazar ve Şair Hasan Özünal, Şair İbrahim Şaşma katıldı.

Ziyarette, Karaman’ın önemli şairler yetiştirdiğine dikkat çeken Vali Tapsız, bunların en önemlilerinden birisinin 12. yüzyılda yaşayan, şiirlerinde işlediği sevgi teması ve yaşam felsefesiyle tüm dünyaya malolan Yunus Emre olduğunu söyledi. Böyle önemli bir değere sahip olan ilimizin, ilim, kültür ve sanatta daha iyi bir konumda olması gerektiğini belirten Vali Tapsız, ilimizin yetiştirdiği ve yetiştireceği isimlerle önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Vali Tapsız, kanaat önderleriyle bir araya gelmekten ve edebiyat dünyasına ve Karaman’a dair hasbihal etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği ziyaret programı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

HALK ŞAİRİNDEN VALİ TAPSIZ’ A ZİYARET
Şair Mustafa Turan ziyarette bugüne kadar yayınlanmış ve yayınlanmamış eserleriyle ilgili olarak Vali Tapsız’a bilgiler verirken, şairlerin yaşadıkları toplumlara karşı önemli sorumlulukları olduğunu dile getirerek, hayatın içerisinde yaşanan sevinçleri ve hüzünleri ortaya koydukları eserlerle dile getirdiklerini söyledi.

Vali Tapsız, halk şairi Mustafa Turan’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade ederken, geçmişten günümüze yaşadığımız dünyada olanları ve olayları akıcı bir dille anlatabilmenin bir başka yolunun da şiir olduğunu dile getirerek, verdikleri eserleriyle toplumlara yön veren, iyi ve güzel adına yaşadığı coğrafyadaki insanlara rehberlik yapan halk şairlerimize dün olduğu gibi bugün de ihtiyaç olduğunu belirtti.

Vali Tapsız, halk şairi Mustafa Turan’dan ilimizden toplumumuza ve insanlığa örnek olacak yeni şairler yetiştirmesini arzu ettiklerini söyledi.

Ziyaret, Halk Şairi Mustafa Turan’ın Vali Tapsız’a “Sesler” isimli şiirinin yer aldığı tablo hediye etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.