Suriye kökenli Basmacı ailesi ve Yemen kökenli Musaed ailelerine gerçekleştirilen ziyaretlere hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş ve Göç İdaresi Müdür Vekili Ali Koca eşlik etti.
İlk olarak Basmacı ailesine konuk olan Vali Tapsız, Suriye’den ilimize gelerek yaşamını sürdüren Ahmet Şerif Basmacı ve ailesiyle bir süre hasbihal ederek yaşadıkları ve karşılaştıkları sorunları dinledi. Suriye’de yaşanan savaşın birçok insanı evinden, yurdundan ve topraklarından göç etmeye zorladığını belirten Vali Tapsız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, ülkemize sığınan tüm kardeşlerimize hem kapılarımızı, hem de gönüllerimizi açtık. Türk Milleti kendisine sığınanlara karşı her zaman misafirperverliğini göstermiş, sofrasını onlarla paylaşmış, yiyecek ekmeğini, içecek suyunu onlarla paylaşma güzelliğini göstermiştir ”dedi
Vali Tapsız, ziyarette ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan mültecilere gereken desteğin verilerek ihtiyaçlarının karşılanması yönünde devlet olarak gereken her şeyi yapacaklarını belirterek, Suriye’de yaşanan savaşın bir an önce sona ermesi ve hayatın normale dönmesi temennisinde bulundu.
Vali Tapsız, daha sonra bir başka İslam ülkesi Yemen’den ilimize gelen Galal Nasser Musaed ailesine konuk oldu. Aile fertleriyle tanışarak bir süre sohbet eden Vali Tapsız, ailenin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Çocuklarla bire bir yakından ilgilenerek onlarla küçük dünyalarına ilişkin hoş sohbetler gerçekleştiren Vali Tapsız, İslam coğrafyasında yaşanan karışıklıklar nedeniyle ülkemize sığınan ve bugün ilimizde yaşamlarını sürdüren mültecilere, ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri yönünde gereken her türlü desteğin verileceğini söyledi.
Basmacı ve Musaed aileleri Türk milletinin misafirperverliğini her zaman bildiklerini ve burada yaşarken de buna şahit olduklarını ifade ettikleri konuşmalarında kendilerini ziyaret eden ve desteklerini esirgemeyen başta Vali Süleyman Tapsız olmak üzere, eşi hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız, ilgili kurum müdürleri ve Karaman halkına  teşekkür ettiler.