Karaman Valisi Tuncay Akkoyun İl Genel Meclisi toplantısına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Akkoyun konuşmasında, Karaman’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok güzel hizmetlerin yapıldığını, bundan sonra da önemli işler yapılacağını belirtti. Akkoyun, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi iş birliğine dikkat çekerek, güç birliği halinde vatandaşlara kamu hizmetlerini ulaştırmak için azamî gayretin gösterileceğini söyledi.

Karaman’da mevcut alt yapı çalışmalarına da değinen Vali Akkoyun, “Karaman’ımızın alt yapı ihtiyacını en kısa sürede tamamlayıp, verilen alt yapı hizmetlerini de iyileştirmenin son derece önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Muhtarların, köylere ve mahallelere hizmetlerin ulaştırılmasındaki rolüne dikkat çeken Vali Akkoyun şunları kaydetti: “Köylerimize ve mahallelerimize kamu hizmetlerinin ulaştırılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere çok önem veriyor. Bu aynı zamanda sorumluluğunuzu da artırıyor. Bizlerin de desteği ile daha yaşanılabilir bir Karaman için hep birlikte gayretle çalışacağız. Karaman’daki köylerimizin refah seviyesini yükseltip, daha yaşanılabilir bir ortamı köylülerimize sağlamak için çaba göstereceğiz. Vatandaşlarımızın ikamet ettikleri yerlerde, mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşamalarını temin etmek hepimizin sorumluluğudur.”

Konuşmasının devamında ise kamu hizmetlerinde hız-kalite dengesine değinen Akkoyun, bir kamu hizmetini hızla gerçekleştirirken aynı zamanda kaliteden ödün vermemenin ve yine bir kamu hizmetini kaliteli yaparken aynı zamanda süreci hızlı ilerleterek vatandaşımıza seri ulaştırabilmenin önemini vurguladı.

Vali Tuncay Akkoyun son olarak, İl Genel Meclisi üyelerinin kamu hizmetlerindeki işlevine dikkat çekerek, “Sizler seçildiğiniz bölgelerde; ihtiyaçların belirlenmesi, işlerin planlanıp ardından projelerin geliştirilmesi hususunda kritik rol üstlenmektesiniz. Bu konularda genel idareye de yönlendirici olmanızı bekliyoruz. Bu itibarla kamu hizmetlerinin sağlanması, yapımı devam eden ve tamamlanan projelerin denetlenmesinde bizzat sizleri aktif görmek isteriz” diyerek konuşmasını bitirdi.