Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un açılış konuşması ile devam etti.

“AİLE BİR ÇOCUĞUN GÜVENLE BÜYÜMESİ VE TOPLUMA FAYDALI BİR BİREY OLARAK YETİŞMESİ İÇİN GEREKLİ VE BİRİNCİL ORTAMDIR”

Vali Tuncay Akkoyun, yapmış olduğu açılış konuşmasında ailenin bir çocuk için çok önemli bir müessese olduğunu belirterek, “Aile bir çocuğun güvenle büyümesi ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi için gerekli ve birincil ortamdır. Her çocuğun sağlıklı gelişebilmesi için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyacı vardır. Sizler koruyucu aileler olarak, çocuklarımıza fedakârca destek olmaktasınız. Aynı şekilde sizler, yuvalarınızı kalplerinizi açarak bu evlatlarımızın hayatlarının her evresini belirleyecek çocukluk dönemlerini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri ve normal hayatlarına devam etmeleri konusunda ciddi gayretler göstermektesiniz” dedi.

“DEVLETİMİZ HER ZAMAN TÜM İMKÂNLARIYLA ÇOCUKLARIMIZIN VE KORUYUCU AİLELERİMİZİN YANINDADIR”

Devletimizin her zaman tüm imkânlarıyla çocuklarımızın ve koruyucu ailelerimizin yanında olduğunun altını çizen Akkoyun, sözlerinin devamında ise: “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Koruyucu Aile uygulamasının yaygınlaşması için uzun yıllardır çok titiz çalışmalar yürütmektedir. Karaman’da hâlihazırda 47 evladımızın, koruyucu aile hizmet modeliyle aile yanında bakım ve gözetimi sağlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“MERHAMET! HAVA GİBİ, SU GİBİ MUHTAÇ OLDUĞUMUZ BİR ERDEMDİR”

Konuşmasının devamında merhametin hava gibi, su gibi muhtaç olduğumuz bir erdem olduğunu vurgulayan Akkoyun, şunları kaydetti:

“Bizler de merhameti bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Kendimizi merhamet ile süslemeliyiz. Dünya üzerinde merhametsizliğin zulmün zirveye ulaştığı çağımızda, bu gibi fedakârlıklar geleceğe dair umutlarımızı tekrardan yeşertmektedir. Hep birlikte el ele vererek şefkat dolu bir dünyaya ulaşacağımıza sonuna kadar inanıyorum.” dedi.

Panelde koruyucu aile olarak konuşma yapan Özgül Ergün ve Ruhi Kemal Ergün çifti koruyucu aile olma süreçlerinden bahsederek, tecrübelerini katılımcılar ile paylaşıp, “Herkesi koruyucu aile olmaya davet ediyoruz”

Panele ayrıca Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.