Karaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı başladı. Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ve Karaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ertuğrul Barış Selçuk, dağıtımı inceleyerek vatandaşlarla konuştu.

Çetin kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yakacak sıkıntısı çeken dar gelirli vatandaşlara bu yıl yapılan 4 bin ton kömür dağıtım çalışmalarını yerinde inceleyen Türkoğlu, vatandaşın mağdur olduğu beyanlarını yalanladı.

Kömür dağıtımının planlanan şekilde dağıtıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Türkoğlu, “Karaman’da her yıl olduğu gibi bu yılda yine Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı teşvik fonunca temin edilen kömürler dağıtılmaya devam edilmektedir. Kömür dağıtımı Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünün planladığı zamanlarda yapılmaktadır. Türkiye çapında dağıtım yapıldığı için ilimiz maalesef son 10 yıla yakın zamandır bu aylara tekabül ediyor dağıtımımız. Önümüzdeki yıllar bu dağıtımı daha öne çekmek için teşebbüslerimiz devam ediyor.” dedi.

Aralık ayı içerisinde kömür dağıtımlarının tamamlanacağını belirten Türkoğlu, şunları kaydetti;

“Bu yıl ilimizde 4 bin ton kömür dağıtıyoruz. Kömür dağıtımı il merkezinde bin 500 kilogram olarak ve köylerde bir ton olarak muhtaç ailelerimize verilmektedir. Şu anda gün itibariyle 2016’nın sonunu geçmiş durumdayız. Aralık ayı içerisinde bu dağıtımlar tamamlanacak.”

“VATANDAŞ MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Vatandaşın mağdur olduğu beyanlarına da yanıt veren Türkoğlu, “Dağıtımın gecikmesi dolayısıyla vatandaşımızın mağdur olduğu şeklinde beyanlar bulunmaktadır. Ancak herhangi bir vatandaş mağduriyeti söz konusu değildir çünkü geçtiğimiz yılda yine Ekim-Kasım ayında başlamış aralık ayında dağıtımlar tamamlanmıştır. Dolayısıyla vatandaşımızın kömürü bir yıl planlandığı için vatandaşın kömürü bitmiyor, vatandaş mağduriyeti söz konusu değil.” ifadelerine yer verdi.

“KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

Karaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ertuğrul Barış Selçuk da, dağıtımların en hızlı ve etkin şekilde yapılarak kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Sosyal devlet olma ilkesi gereği devletin ve hükümetin her zaman olduğu gibi bu yılda vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Selçuk, dağıtımların 22.00 saatlerine kadar sürdüğünü belirtti.