Karaman’da 2014 yılında Gevher Hatun Mahallesi 1984.sokak üzerinde açılışı yapılan Karaman Devlet Hastanesine vatandaşların rahatlıkla ulaşım sağlamaları amacıyla, 2-3 ve 4 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin durakları bir süre sonra hastane bahçe duvarının yanında bulunan boş araziye taşındı.

Hemen hemen tüm dolmuşlar hastane kapısının önüne kadar gelerek vatandaşların sağlık tedavilerine rahat ulaşımını sağlarken, son zamanlarda ise 7’den 70’e tüm halk mağdur.

Karaman Belediyesi tarafından 1984.sokağa refüj ve çevre düzenlemesi çalışması yapılmasının ardından 2-3 ve 4 Nolu dolmuşçuların geçiş yolları kapatıldı.

Yapılan çevre düzenlemesiyle tabiri caiz ise kibrit kutusu kadar bir alana sıkışan dolmuşçular, stabilize yollardan geçerken de araçları bir çok zarar görüyor. Bel, boyun, fıtık rahatsızlığı olan hastalar yolun kötü olması sebebiyle ağrıları artarken, astım hastalığı olanlar ise yolun tozlu olmasından kaynaklı rahatsız oluyor.

ADETA YAŞAM MÜCADELESİ VERİLİYOR

Belediyenin refüj çalışması sonucu dolmuşçuların kapanan yolu, hastaneye gelen vatandaşları mağdur etti. Dolmuş durağında inen Karamanlılar, hastaneye gitmek için yaklaşık 200 metre yol kat etmek zorunda kalıyor. Ağrı, sızı içinde hastaneye yetişmeye çalışan vatandaşların yanı sıra, yaşlılık nedeniyle bastonla bile yürümekte zorluk çeken ve yürüyemeyen vatandaşlar ise rezil durumda. Yetişkin ve sağlıklı bir insanın yaklaşık iki dakikada yürüdüğü bu yolda, yaşlı ve hasta vatandaşlar tekrardan dolmuşa binmek için yokuş yukarı gittikleri kaldırımda adeta yaşam mücadelesi veriyor.

YEREL SEÇİM YAKLAŞIYOR

Mağduriyetlerini dile getiren dolmuşçular ve Karamanlılar, defalarca dilekçe verip, BİMER veya CİMER gibi halkla ilişkiler uygulamasına şikayette bulunduklarını fakat bir çözüm üretilmediğini söylediler.

Bu umursamazlıktan dolayı hükümeti eleştiren vatandaşlar, yerel seçimlerin yaklaştığını, vatandaşın talep ve isteklerini yerine getirmeyen kişilere oy vermeyeceklerini belirtti.