Karaman Belediyesi tarafından yapılan huzur bahçelerinde şu günlerde yoğun hareketlilik yaşanıyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar haftanın birkaç gününü bahçelerde geçiriyor.

Karaman Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi’nde yapılan huzur bahçelerinde bugünlerde yoğun hareketlilik yaşanıyor. Huzur Bahçeleri’nin sahipleri, şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemlerini gidermek, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmek amacıyla huzur bahçelerine akın ediyor. Millet olarak toprakla uğraşmayı sevdiklerini söyleyen bahçe sahipleri: “Hobi bahçeleri sayesinde günlük yoğun uğraştan, stresten, kalabalık ortamlardan, beton yığınlarından uzaklaşıp stres atıyor, toprakla haşır neşir oluyor, sebze ve meyve ekerek kendi yetiştirdiğimiz ürünleri tadıyor ayrıca nezih, güzel ve sakin bir ortamda piknik yapıp dinleniyoruz. İsteğimiz zaman bahçemize gelip doğaya olan hasretimizi gideriyoruz. En önemlisi de şehir hayatında unutulan yardımlaşma, komşuluk gibi bazı alışkanlıkları burada yeniden hatırlıyoruz” dediler.

Sümer Mahallesi’ne Yeni Huzur Bahçesi Müjdesi

Karaman Belediyesi tarafından bağı bahçesi olmayan emeklilere ve yaşlılara yönelik olarak yaptırılan huzur bahçelerine bir yenisi daha ekleniyor.
Sümer Mahallesi'nde yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni huzur bahçesinin yapım çalışmaları bu yıl içerisinde başlayacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da huzur bahçelerine yoğun talep olduğunu belirterek: “Huzur Bahçeleri, ilk yapıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. Ekip dikmeye, sosyal bir çevre edinmeye başlayan vatandaşlarımız burada bir yandan ekim dikim yaparken biryandan da çok güzel arkadaşlık ilişkileri kuruyor. Biz de gelen talepler doğrultusunda yeni huzur bahçeleri yapmaya gayret ediyoruz. Bahçelievler Mahallesi’ndeki ilk huzur bahçemize ilave olarak şimdi de Sümer Mahallesi’ne Huzur Bahçesi yapacağız. Yeni bahçemizi de en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz” dedi.