İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün başkanlığında İlçe Müftülerinin katılımıyla çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda İl Müftüsü Gürbüz, ilimiz merkez Hoca Mahmut Camii'nde İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları, Oku-Yorum projesi grup sorumlusu İmam-Hatipler, Müezzin-Kayyımlar, Kur'an Kursu Yöneticileri ve "Haydi Karaman İyilik Vakti" projesi çalışanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Gürbüz, Türkiye Diyanet Vakfının kurban kesim organizasyonunun, İslam coğrafyasında mazlumların umudu haline geldiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı" 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek amacıyla bu organizasyonu yıllardır devam ettiriyor. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek adına Türkiye Diyanet Vakfımıza kendi kurban bağışlarımızla destek olmamız, cami cemaatimiz ve mahallemizde bulunan esnaf ve komşularımıza ziyaretler gerçekleştirerek vakfımızın bu hizmetini tanıtmamız gerekiyor. Vatandaşlarımıza gönül rahatlığıyla kurbanlarını vekaletle vakfımız aracılığıyla kestirebilecekleri yönünde rehberlik etmeliyiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmaları artırarak daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşmalıyız. Hedefimiz bu iyilik seferberliğine hiçbir görevlimizin dışarıda kalmaksızın sahada tanıtım faaliyetlerine katılarak, vatandaşlarımızın kurbanlarını hiçbir istismar ve ihmale mahal vermeksizin sahih bir şekilde yerine getirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır."

İl Müftüsü Gürbüz, sözlerinin devamında şehrimizin belirli yerlerine, semt pazarları giriş çıkışlarına vekaletle kurban tanıtım standlarının açılacağını, buralarda personellerin görev yapacağını belirterek bütün görevlilerden gayret göstermelerini istirham etti.

Katılımcılar ile yapılan istişareler sonucu değerlendirmelerde bulunularak toplantı sona erdi.