Ünver yaptığı açıklamada muhtarların bulundukları mahalle ve köylerde devleti temsil ettiklerini ve yerel demokrasinin en köklü örneği olduklarını belirterek muhtarların yetkilerinin artırılması, bütçelerinin ve özlük haklarının düzeltilmesi için hükumeti göreve davet etti.

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bir açıklama yapan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, vatandaşın mahalle ve köylerdeki en önemli temsilcisi olan muhtarların hak ve yetkilerinin artırılması gerektiğini söyledi. Muhtarlar ile her zaman dayanışma içinde ve karşılıklı iletişim halinde olduklarını ifade eden Ünver; “Yerel demokrasinin en köklü temsilcileri olan muhtarlarımız nasıl mahalle ve köy halkı için fedakarca çalışıyorsa; hükumetin de muhtarlar için fedakarlık yapması elzemdir.” dedi.

Muhtarlık makamının çağın gerekleri ve ihtiyaçlarının gerisinde kaldığını ifade eden Ünver, “Seçimle göreve gelen ve bu görevi tarafsız bir şekilde yerine getiren muhtarlarımızın yetkileri artırılmalı, kendilerine ait bir bütçeleri olmalı ve özlük hakları düzeltilmelidir. Çoğu muhtarımızın bir hizmet binası bile yok. Bunlar çağın gerekliliğidir ve demokrasimizin temelini oluşturan muhtarlık makamına yakışandır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, muhtarlarımızla sürdürdüğümüz dayanışma ile tüm bunların takipçisi olacağız. Bu vesileyle başta Karaman’da görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.