Elli gündür grevde olan ambalaj üreticisi Süperpak işçileri, İzmir ve Gaziantep’te olduğu gibi Karaman’da da direnişe devam ediyor. İşverenin yüzde 0 zam dayatmasını kabul etmeyip greve giden işçileri, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ziyaret etti.

Avusturyalı MM Süperpak Şirketi ile Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası arasındaki 4. dönem toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine şirketin Karaman, İzmir ve Gaziantep’teki fabrikalarında 20 Haziran’da grev başladı. Grev 50. gününe girerken işveren henüz sendikanın ve işçilerin taleplerine cevap vermedi. Karaman’da 88, toplamda 250’ye yakın işçi ise; haklarını aramak için başlattıkları grevi kararlılıkla sürdürüyor.

BİRLİKTE DİRENECEĞİZ, KAZANACAĞIZ

İşçilerin grev çadırını ziyaret ederek taleplerini dinleyen CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, emekçilerle dayanışma içinde olacaklarını söyledi. Grevdeki işçilere seslenen Ünver; “Ekonomik krizin faturasını emekçiye kesen, zararını kapatmak için emekçinin hakkına ve rızkına göz diken anlayışa karşı başlatılan bu haklı mücadele, siz emekçilerin kararlılığı ile mutlaka başarıya ulaşacaktır. Hiçbir güvenceniz ya da yan geliriniz yokken; işsiz kalmak pahasına başlattığınız bu mücadele, şimdiden, işçi sınıfının onuru olmuştur. Bu güne kadar işçi sınıfının elinden alınan ve elinden alınmak istenen tüm hakları için birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız.” diye konuştu.

HAKLI GREVİMİZ SÜRECEK

Öte yandan grevdeki işçiler adına konuşan Selüloz-İş Sendikası Süperpak Ambalaj Baş Temsilcisi Mehmet Akgül ise; “Grev bizim için bir amaç değil, haklarımızı alabilmek için başvurduğumuz bir araçtır.” dedi. İnsanca yaşamak istediklerini söyleyen Akgül; “Talebimiz arabalar, evler, yatlar, katlar değil. Sadece yarını düşünmeden, kimseye muhtaç olmadan çalışmamızın karşılığını almak ve evimizde tüten ocağı söndürmemek istiyoruz. Bize sıfır zam dayatıldığı sürece, taleplerimiz karşılanmadığı sürece haklı grevimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

İŞÇİLER NE TALEP EDİYOR?

İşçiler öncelikli olarak maaşlarına net 380 lira (ortalama yüzde 23) zam talep ediyor. İşçiler gece zammının 50 kuruştan 70 kuruşa, yılda iki defa ödenen erzak yardımının 85 liradan 115 liraya, yıllık izin harçlığının 150 liradan 190 liraya, bayram yardımların 200 liradan 240 liraya, aylık ödenen yakacak yardımlarının da 65 liradan 80 liraya çıkarılmasını istiyor. Bu sözleşmede ilk defa gündeme getirilen maddeler de var. Bu taleplerin arasında yıllık 4 liralık kıdem zammı ve yıllık 200 lira giyim yardımı bulunuyor. Siparişlerdeki düşüklükleri öne süren patron temsilcileri ise işçilerin bu taleplerine karşılık sıfır zam ve 2 yıl boyunca çalışma garantisi veriyor.