Milletvekilleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İlimizde görülen vakaların Nükleer Tıp görüntüleme amacıyla 3. Basamak hastanelere sevkini önlemek ve çevre il ve ilçelerinde ihtiyaçlarına karşılık verebilmek amacı ile ilimizde 2019 yılında fizibilite çalışmalarına başlanan, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi arsasına yapılacak Nükleer Tıp Laboratuvarı inşaatının proje ve arsa çalışmaları sonuçlanmış olup, 9.169.000 TL ihale bedeli ile ihalesi 31.08.2020 tarihinde Karaman İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Yer tesliminin ardından yüklenici firma tarafından inşaat alanında ilk kazma 09.11.2020 tarihinde vurulmuş, 420 günlük yapım süresi sonunda halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Halen ülkemizde üniversitelerde, büyük illerin devlet hastaneleri ile bazı özel merkezlerde hizmet veren nükleer tıp bölümlerinde hemen her organ sistemiyle ilgili hastalıklarda fonksiyon görüntülemesi yapılmaktadır. Bu merkezlerde yapılan tanısal tetkikler; tiroid, kemik, kalp, böbrek ve diğer birçok organın ve hastalığın sintigrafik görüntülenmesi ile tiroid hastalıkları başta olmak üzere bazı tümör ve enflamatuar hastalıkların tedavisi de yapılabilmektedir.

Yapım süresi sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak Nükleer Tıp Laboratuvarının ilimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olması diler, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve tüm emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.