Yapılan planlamaya göre şartların elvermesi durumunda bu yıl Mart-Nisan aylarında yerleşim merkezinde hat döşeme çalışmaları başlayacak ve önümüzdeki kış Kâzımkarabekir’in büyük bir kısmı doğalgaz ile buluşmuş olacak.

Artık Avrupa’da yaşayan Karamanlılar doğalgaz konforuyla kışın da memleketlerine gelip tatil yaparak, zahmetsizce hasret giderebilecekler.

Karaman AK Parti Milletvekilleri Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser’in konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; İlçemize doğalgazın gelmesi ile emlak değerleri ve kira gelirleri artacak, bulunduğu konum itibariyle Kâzımkarabekir göç almaya başlayacak, bunun sonucu olarak ilçe nüfusu da artacaktır. İlçenin Karaman'da en cazip yerleşim yerlerinden biri olacağına inanıyoruz ve bununla birlikte ilçemize büyük bir katma değer oluşturacağını düşünüyoruz.

Kâzımkarabekir ilçemize böylesine büyük katma değer sağlayan bir projede bizlere desteklerini esirgemeyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan'a, Bera (Kombassan) Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Alaboyun ve Yönetimine, beraberinde bu süreçte emeği geçen Enerya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'ne, önceki dönem Kazımkarabekir Belediye Başkanımız Ali İhsan Alanlı'ya ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.