22 Şubat 2016 Pazartesi günü Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Karaman Defterdarı İhsan Mintaş ve beraberindeki heyet katıldı. 
İl Defterdarı İhsan Mintaş ziyarette, Vali Murat Koca'ya kurum çalışmaları ve Vergi Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Verginin toplumun tüm kesimine benimsettirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması amacı ile her yıl şubat ayının son haftasının vergi haftası olarak kutlanıldığını belirterek,  22-28 Şubat tarihleri arasında 27’ncisini kutlayacağımız vergi haftasında kamuoyuna, mükelleflerimize, öğrencilerimize ve personelimize yönelik olarak etkinliklerinin olacağını ifade etti. 
Bu yıl 27’ncisi kutlanan Vergi Haftası’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Koca, Vergi Haftası nedeniyle kurum çalışanlarının gününü kutladı.
Verginin önemine vurgu yapan Vali Koca konuşmasına şöyle devam etti. “Tüm kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve daha etkin bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için Devletimizin gerekli olan başlıca gelir kaynağı şüphesiz vergi gelirleridir. Vergi yükünün adil, dengeli bir şekilde dağılımını sağlamak için vatandaşlarımızın mükellefiyetle ilgili görevlerini tam ve zamanında yapmasının yanı sıra kayıtsız mükelleflere karşı da duyarlı olmaları gerekir. Toplumun tüm kesimlerine benimsetilerek vergiye gönüllü uyumun arttırılması ortak hedefimizdir.
Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması, ödenen vergiler ile sağlanacaktır. 
Vergi Haftası münasebetiyle vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı kutluyor, tüm kişi ve kuruluşlarımıza da, kazançlarının bir bölümünü vergi olarak ödemenin huzuru içinde, sağlıklı ve hayırlı bol kazançlı yıllar temenni ediyorum.”dedi.
 Ziyaretin devamında günün anısına fotoğraf çekildi.