Öğrenciler, öğretmenlerinin ve velilerinin desteği ile geri dönüşüm bilincini arttırarak ekonomiye katkı sağlamak ve daha yaşanabilir bir dünya için gayret gösteriyor. Böylece hem çevresel konularda bilgi ediniyor hem de ailelerini, çevresindeki diğer insanları, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıyorlar. 

Okul Müdürü Rukiye Kurt, yapılan bilgilendirme toplantısında proje ile ilgili  ‘ATARKEN DÜŞÜN YAPABİLİRSİN GERİ DÖNÜŞÜM’ sloganımızdan hareketle her atığın doğaya tekrar dönüştürülebileceğine inanıyoruz.  Çocuklara küçük yaşta çevre bilinci oluşturmanın önemi üzerinde duruyoruz.

Okulumuz öğrencilerimiz, velilerimiz ve sizlerin de desteğiyle Karaman’da ilk olarak bu projeyi gerçekleştiren okul olacaktır. Çocuklara kazandırdığımız davranışların kalıcı olması için davranışların sadece okulda değil okul dışında da pekişmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımıza örnek olmaları ve daha yaşanabilir bir Karaman için siz velilerimizin projemize desteğini bekliyoruz. Okulumuzda bulunan ve çocuklarımızın artık malzemeleri değerlendirerek yapmış oldukları geri dönüşüm kutuları sizleri bekliyor.’ dedi.