Karaman’da tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Değirmenbaşı ve Demiryurt köylerinde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile sürek avları düzenlendi.
Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülâsyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenlenmekte.
Değirmenbaşı ve Demiryurt köylerinde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak, 28-29 Mayıs 2016 Cumartesi ve Pazar günleri yapılan yaban domuzu sürek avında 13 adet yaban domuzu itlaf edildi. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde yaban domuzundan zarar gören köylerde sürek avı çalışmaları devam edecek.
Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personellerimize, avcılarımıza, Alay Komutanlığımıza, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğümüze ve Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” denildi.