Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Yakup Yaşar’ın bir gencin yolculuğunu anlatan “Gerçek Sanrı” adlı romanı çıktı.

Gazetemize ziyarette bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktan olan Yakup Yaşar, çıkardığı yeni kitabı hakkında yetkilimize bilgiler verdi.

“Gerçek Sanrı” başlıklı romanının yanı sıra oyun ve öyküler de kaleme alan Yaşar, yaptığı açıklamasında: “Yıllar önce kalemi elime alıp ilk edebi metni yazmaya başladığımda annem geldi odaya. Ne yaptığımı sordu. “Oyun yazıyorum anne. Her şey çok güzel olacak. Ben ileride iyi bir yazar olacağım. Herkes kitaplarımı okuyacak. Oyunlarım sahnelenecek.” Dedim. Gözleri doldu. “İnşallah oğlum!” dedi ve çıktı odadan.

Herkesin okuduğu bir yazar olur muyum bilmiyorum; ama herkesin okuması gereken bir yazar olmak için çabalıyorum. Oyunlarım sahnelenir mi; sahnelenirse izlenir mi emin değilim. Lakin sahnelenesi oyunlar kaleme almaya çalışıyorum. Belki Kafka gibi öldükten sonra geniş okur kitlesine ulaşacağım. Dostoyevski gibi sefalet içerisinde ve Oğuz Atay gibi dönemimde okunmamaktan dert yanıp göçüp gideceğim. Fakat bahsi geçen yazarlar ve onlara eklenebilecek başka değerli yazarların eserleri gibi uzun yıllar sonra insanların alıp okuduğu, üzerine makaleler yazdığı, tartıştığı eserler ortaya koymak için mücadele veriyorum.

Hepsinden öte annemin yüreğinde bir tohum olarak ekili olan ve annemin büyük umutlarla yarınlara taşıdığı o hayali gerçeğe dönüştürmek için çalışıyorum. Hayatı anlamlı kılan da hayalin gerçeğe dönüşmesinden ziyade o hayal için verilen mücadele değil midir zaten?

Annemin hayaline bir adım daha yaklaştığım günlerden biri bugün. Roman kitapçılarda” dedi.

YAKUP YAŞAR KİMDİR?

İlköğretim eğitimini İzmir Aliağa Fatih İlköğretim Okulunda okul ikinciliği ile tamamlayan yazar, lise öğrenimini Aliağa Süper Lisesinde birincilikle bitirdi. Lisans diplomasını Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde başarılı bir derece ile elde etti. 2010 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne Araştırma görevlisi olarak atandı. 2011-2017 yılları arasında Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde Bütünleşik Doktora öğrenimi gördü. 2017 yılında Doktora unvanı alan Yaşar 2019 yılından bu yana Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

“Gerçek Sanrı” başlıklı romanının yanı sıra oyun ve öyküler de kaleme alan Yakup Yaşar’ın diğer eserleri

1) Küfürsüz Küfredenler

2) Gitmeyi Beklerken

3) Ben ve Ben

4) Savaş ve Çocuk

5) Hiçbiryerdekiler

6) 20. Yüzyıl İngiliz Romanında Mizah ve Hiciv