Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Karamanlı hemşerilerimiz!

İstiklâl şairimizin “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?” diye tarif ettiği; ekonomik, coğrafi, tarihi ve kültürel olarak çeşitli, bereketli ve zengin topraklarda nefes alıp vermekteyiz.

Çok büyük tarihi hadiseler yaşayan milletimiz içinden; millete, devlete ve de tüm insanlığa rehber olacak fikirler sunan ve çalışmalar ortaya koyan, hizmetleriyle çağlar boyu hayırla anılacak nice abide şahsiyetler çıkarmıştır.

Geçtiğimiz asrın en mühim isimlerinden birisi de şüphesiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır.

Bu anlamda Saadet Partisi Karaman Gençlik Kolları olarak bizler de “Erbakan Haftası”  vesilesiyle bu milletin bağrından çıkmış; ilim, fikir, siyaset, devlet ve en önemlisi dava adamı 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı anmak ve anlamak bu metni sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Eğitim, akademi, teşkilat ve siyaset hayatında; zekâsı, ilmi ve teknik yönü, nezaketi, çalışkanlığı, disiplini, kararlılığı, devlet adamlığı, teşkilatçılığı ile herkesin ilgisini ve takdirini kazanmış Erbakan Hocamız; tüm bu yönleriyle büyük milletlerin ve büyük devletlerin ihtiyacı olan bir liderdir.

Merhum Erbakan, iletişime açık yönü ile en olunmaz kişi ve kurumları bir araya getirebilmeyi ve olunmaz denilen işleri başarmış birisidir.

Siyasette kurduğu ittifaklar, gerçekleştirdiği kalkınma hamleleri, verdiği destansı zamlar, gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı, dış politikada yaptığı atılımlar ile aziz milletimizin gönlüne girmiştir.

Bu anlamda rahmetli Hocamız; her kesimin ve herkesin hayatına dokunmuş ve ardından kimsenin görmezden gelemediği, yenişemediği, kıskandığı, imrendiği ve hayırla andığı ender insanlardandır.

Niçin bu motorları biz üretmiyoruz, niçin şeftali üretiminin ötesine geçemiyoruz, Anadolu sermayesi niçin engelleniyor diyerek siyasete atılan Erbakan Hocamız, meselelerin daha da küresel olduğunu fark edince Millî Görüş adını verdiği hareketini başlatmıştır.

Millî Görüş hareketi ile üretim ekonomisi, faizsiz bir ekonomi, paylaşımda ve hukukta adalet ve nihayet adil bir dünya fikirlerini ortaya atmış ve tüm mücadelesiyle takdire şayan hizmetler ortaya koymuştur.

Üretelim, kendi imkânlarımızla kalkınalım, ellere avuç açmayalım, İslâm dünyasından uzaklaşmayalım, aksine onlarla beraber hareket edelim ve aramıza ırkçılık, mezhepçilik gibi virüsleri almayalım, ırkçı emperyalizmin oyunlarına kanmayalım diye bir ömür geçirdi.

Değerli Hemşehrilerimiz,

Necmettin Erbakan, 20 senesi siyasi yasaklı olarak 42 yıl siyaset yaptı. Hiçbir zaman da tek başına iktidara gelmedi. Kısacık koalisyon dönemlerinde işçiye, memura ve emekliye akıl almaz zamlar yaptı. Ayakkabı, şeker, tütün, un, motor fabrikaları olmak üzere yatırım hamleleri başlattı.

Erbakan Hocamız fikir ve çalışmaları çeşitli çıkar gruplarının oyununu bozunca her türlü engellemelerle karşılaşmış ancak meşru mücadelesinden asla vazgeçmemiştir.

Şayet Merhum Erbakan Hocamız 20 yıl boyunca iktidarda olsaydı, Ortadoğu kan gölüne dönmez, ülkemizde başka milletlerin sığınmacıları olmazdı. Vatandaşlarımız enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik ve bunalıma maruz kalmaz, intihar vakaları ile karşı karşıya kalmazdı.

Erbakan Hocamızın kendisi ve fikirleri iktidarda olsaydı, güzel ülkemiz yerli işbirlikçiler vasıtasıyla büyük emperyalist devletlerin pazarı, uydusu ve tampon bölgesi haline getirilmiş olmaz aksine ülkemiz madden ve manen kalkınmış, lider ülke olmuş olurdu.

Şayet Erbakan Hocamız iktidarda olsaydı, Rusya ve ABD arasına sıkışmış dış politikamızla emperyalist devletlerin oyuncağı, Amerika’nın ileri karakolu olmazdık.

Şayet Erbakan Hocamız iktidarda olsaydı, D-8 oluşumu vesilesiyle bugün Irak, Afganistan, Suriye kan gölüne dönmez, milyonlarca insan vatanlarından göç etmek zorunda olmazdı. Arap Baharı uydurmasıyla Müslüman ülkelerde karmaşalar yaşanmazdı.

Değerli Karamanlılar,

Hayat pahalılığından tenceresini kaynatamayan Emine abla,

Elektrik faturasını ödeyemeyen emeklimiz Mustafa Dayı,

Yurtdışında kuryelik hayali kuran mühendislik fakültesi mezunu Kerem,

Eğitim fakültesi mezunu Defne,

İstihdam beklerken baba evinde kocayan üniversite mezunu Murat,

Evlere temizliğe gitmek zorunda bırakılan Elif abla,

Hacizli bağı, bostanı ve traktörüyle üretim yapmaya çalışan çiftçimiz Hasan Amca,

Siftahsız kepenk kapatan esnafımız Ali Abi,

İthal mallarla ihracat yapmaya çalışan sanayicimiz Ahmet bey;

Kısacası işçi, emekli, memur, esnaf başta olmak üzere tüm insanımız Necmettin Erbakan Hocamızı hayırla ve rahmetle anmaktadır, daha da ötesi özlemle aramaktadır. Bundan daha büyük servet yoktur.

Keşke Erbakan Hoca koalisyonla değil de tek başına iktidara gelseydi,

Keşke Erbakan 11 ay değil de 11 yıl iktidarda kalsaydı demektedir.

Aziz Milletimiz,

Son yirmi beş yılda yaşananlara baktığımız zaman anlamış olduk ki Erbakan Hocamızın gösterdiği yoldan başka bir çıkış yolu yoktur.

Bundan dolayıdır ki ekonomik büyüme isteyen, tüm kesimleriyle kucaklaşmış bir ülke isteyen, nitelikli bir eğitim isteyen, hizmetkâr bir devlet, adil bir yaşam ve adil bir dünya isteyen vatandaşlarımızı Saadet Partisi saflarında mücadeleye çağırıyoruz.

Güçlerin ayrıldığı, hukukun üstün tutulduğu, nitelikli bir eğitim sisteminin inşa edildiği, denk bütçenin yapıldığı borçsuz ve enflasyonsuz bir ekonominin sağlandığı; tarımın, ormanın, denizin milli güvenlik derecesinde önemsendiği; özgür ve bağımsız medyanın olduğu; tarihi, kültürel mirasların betondan, çerçöpten ve kem gözlerden korunduğu bir Türkiye hayal ediyoruz.

Ezcümle Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada ezen bir düzen, ezilen bir insan istemiyoruz.

Kimsenin ırkından, dilinden, dininden, inancından, cinsiyetinden, ten renginden dolayı ayrımcılığa maruz kalmadığı; herkesin birlikte, özgür bir şekilde yaşadığı, adil, müreffeh bir ülke ve dünya kurulmalıdır diyoruz.

Kısacası adil bir düzesn isteğimizden ve gayretimizden vazgeçmiş değiliz. Çünkü Erbakan Hocamızın yaktığı Adil Düzen meşalesi gönlümüze ateş olarak düşmüştür. Hedef olarak verdiği “Hak ve Adalete Dayalı Yeni Bir Dünya” ideali varmak istediğimiz menzilimiz olmuştur.

Saadet Partisi Karaman Gençlik Kolları olarak, Yaşanılabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kuruluncaya kadar çalışacağız.”