Başkan Koz’un mesajı şöyle:

“Bir Ramazan ayına daha kavuşmuş bulunmaktayız. Öncelikle bütün hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslâm aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rahmet ve mağfiret ikliminin doruğu olan Ramazan-ı Şerif’in aziz milletimize, sağlık, huzur, bereket ve saadet getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Ramazan ayı kardeşliğin, yardımlaşmanın ve ümmet olma şuurunun zirve yaptığı bir aydır. Bu ay vesilesiyle Kur’an okumak, oruç tutmak, namaz kılmak gibi kişisel ibadetlerin yanında fitre, zekât, sadaka gibi toplumsal ibadetler de yoğun olarak yerine getirilir.

Elbette yaşanan salgın süreci nedeniyle insanların bir araya gelmesinin tehlikeli olacağı açıktır. Ancak bu, din kardeşini arayıp sormaya, ihtiyacını gidermeye, yardımlaşmaya engel olmamalıdır. Ramazan ayının bizler için rahmet ve mağfiret ayı olabilmesi, başkalarının yüreğine dokunabilmekle mümkündür. Milletimizin, Ramazan ayı vesilesiyle her zamankinden daha fazla diğerkâmlığı kuşanacağına, mesafeleri aşacağına ve İslâm kardeşliğinin gereğini yapacağına inanıyorum.

Ramazan ayı, aynı zamanda diriliş ve toparlanış ayıdır. İslam tarihinde nice önemli olaylar bu ayda vuku bulmuştur. Bu sebeple Ramazan Ayı’nın manevi iklimi ruhlarımızın dirilişine, İslam Dünyası’nda yaşanan kargaşanın son bulmasına, dünyada da karşı karşıya kaldığımız Covid-19 salgınının bitmesine bir vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslâm aleminin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı’nı bir kez daha tebrik ediyorum.”