Bakanlık bürokratları, Oda ve Borsa Başkanlarının yanı sıra çok sayıda basın ve yayın kuruluş temsilcilerinin iştiraki ile gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli IPARD Projelerinin önemi ile bu konuda yapmış oldukları çalışmalar konusunda bilgi verirken TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’da Oda ve Borsalar olarak bu konuya verilen önem ve bu alanda yapılacak olan çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.
Hisarcıklıoğlu, 2001'de göreve geldiğinde proje yazabilen bir oda ve borsanın bulunmadığını anımsatarak, günümüzde oda ve borsaların proje fabrikası haline geldiğini, bu çalışmalarla artık üyelerinin de projelerini yazabilir noktaya ulaşacağını bildirdi. "Biz TOBB olarak, IPARD desteklerinden faydalanan 42 ildeki 77 ticaret borsamız ve ticaret borsası bulunmayan illerdeki 8 ticaret odamızla birlikte yani toplam 85 oda ve borsamızla üyelerimizin bu desteklerden daha çok faydalanması için taşın altına elimizi koyuyoruz. TOBB olarak IPARD Programı'nın üyelerimiz tarafından en yaygın şekilde kullanılmasını çok önemsiyoruz." 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yatırımcıların, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı-Kırsal Kalkınma Programı'nın (IPARD) uygulandığı 42 ilde TOBB bünyesindeki oda ve borsalar üzerinden projelerini ücretsiz hazırlatabileceğini belirterek, "Proje hazırlama sürecinde oda ve borsalar tarafından hiçbir ücret talep edilmeyecek" dedi. 

İmza töreni ile ilgili açıklama yapan Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ise; “Yatırımcıya önemli bir kolaylık ve alternatif sağlayacak protokolün, IPARD kapsamındaki projelerin artık ücretsiz hazırlanabileceği, bu proje sayesinde kaliteli, rekabetçi ve sürdürülebilir projelerle kırsalda, modern, teknoloji kullanımı yüksek, Avrupa Birliği standartlarına uyumlu işletme sayısının artacağı" ifadelerine yer verdi.