Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla Karaman'da yaya geçitlerinin ortasındaki çizgi kırmızıya boyanmaya başlandı. Uygulama kapsamında, İsmet Paşa Caddesinde şerit boyama etkinliği yapıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının 2019 yılında 'Trafikte Öncelik Yayaların' sloganı adı altında bir kampanya başlattığını hatırlattı.

Bu yılda 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' kampanyası ile bu farkındalık devam ettirilmeye çalışıldığını ifade eden Işık, "Bu kapsamda ilimizde hem jandarma hem de emniyet bölgesinde 245 tane güvenlik görevlimiz yaya geçitlerinde kontrollerini yapmaktalar. Bu şekilde farkındalık yaratılarak kırmızı çizgimiz yaya önceliği sloganı tüm Türkiye’de yayılmaya çalışıyorlar" dedi.

Vali Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin'in yaya geçidindeki orta çizgiyi kırmızıya boyamasının ardından etkinlik sona erdi.