Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşen kongrede tek aday olan Ahmet Recai Evcen başkanlığa seçildi.

Düzenlenen kongreye, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP İl Başkanı Kadir Ergin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il başkanları, eski il başkanları ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından söz alan CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tanju Kuytan, görev sürecinde yaptığı çalışmalardan bahsederek, yeni görevi alacak Evcen'e başarılar diledi.

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ise konuşmasında, "CHP Karaman'da 16 yıldır milletvekili çıkaramıyordu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde millet ittifakının katkısıyla 16 yıl sonra bir milletvekili çıkarma şansımız oldu. O görevde bize nasip oldu. İttifak ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Armamızda duran bizimle koşturan partililerime teşekkür ediyorum. Onların verdiği güçle bu fırsatı yakalama şansımız oldu. Merkez ilçe kongremizi yapıyoruz. Merkez İlçedeki arkadaşlarımızda bu yönetimimizin bir parçasıydı. Önceki görev yapmış yönetimde bulunan başkanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Eski İl Başkanlarının konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da "Kurultay sürecine girdik. Kongre dönemleri kapsamında Karaman'da Merkez İlçe Kongresinin son aşamasına geldik. Merkez İlçe Kongremizi de tamamlayacağız. Burada, dayanışma ve birlikte olma, beraber kararıverebilme, beraber yürümeyi görmüş olmak bizleri çok mutlu ediyor. Karaman'a daha öncede gelmiştim. 2014, 2015 ve referandumda geldim. Karaman'a geldiğimde merkez ilçe başkanı olan arkadaşım bakıyorum il başkanı olmuşlar. Bir sonraki geldiğimde il başkanı olan arkadaşım milletvekili adayı olmuş sonra milletvekili olarak beni Karaman'da ağırlıyorlar. Ama aşağıdan gelenler de yavaş yavaş bir kısmı belediye meclis üyesi oluyor onun yerini bir başka arkadaş dolduruyor. Yani örgüt kadrolarını belirli bir plan dâhilinde sıraya koyuyor ve o sıra içerisinde herkesin önünü açıyor ve diyor ki eğer dayanışma, birlik içerisinde olursak CHP'de herkese yer var. Emek veren herkese yer var diyor" ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tanju Kuytan’ın yeniden aday olmaması nedeniyle seçime tek liste halinde gidilerek Ahmet Recai Evcen yeni Başkan olarak seçildi.