Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği (KARBAĞDER) tarafından T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne PRODES Programı destekleri kapsamında hazırlanan “Yeni Bir Ben” adlı proje uygulamaya geçmişti.

Kamu STK işbirliği ile yürütülen Yeni Bir Ben projesinde şu faaliyetler yer aldı.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği "Yeni Bir Ben" Projesi tanıtımı ve istişare toplantısı yapıldı. Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin İçişleri Bakanlığı onaylı “YENİ BİR BEN” isimli proje ekibi ilk toplantısını yaptı.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin TC. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylı "Yeni Bir Ben Projesi" ekip ve iştirakçileriyle yapılan istişare toplantısında proje ekibi oluşturularak görev dağılımı yapıldı. Verimli geçen toplantı sonunda koordinatör Zeliyha Akcan katılımcılara teşekkür etti

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin TC. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylı "Yeni Bir Ben Projesi" kapsamında bağımlı aileleriyle tanışma toplantıları düzenlenerek ev ziyaretleri gerçekleştirildi.

23.07.2019 - 02.08.2019 tarihleri arasında KARBAĞDER'in İçişleri Bakanlığından onaylı "Yeni Bir Ben" Projesi tanıtım seminerleri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü eğitim salonunda 100 kişiye verildi. Desteklerinden dolayı Denetimli Serbestlik Müdürü M.Peker Korkmaz ve ekibine teşekkür edildi.
25 kişi için kaligrafi kursu başlatıldı ve bireysel danışmanlık desteği sağlandı.

Karaman Aile Çalışma ve Sosyal Müdürlüğü iş birliğiyle Sevgi Evlerindeki 20 gencimize yüzme etkinliği ve taş boyama kursu düzenlendi.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Bağımlılıkla Mücadele Eğitimine Milli Eğitim Müdürlüğü RAM’dan Ramazan Çakıcı tarafından TBM eğitimi verilerek iştirakçi kurum ve kuruluşlarda görev yapan 33 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika programına Vali Fahri Meral’in eşi Zehra Meral hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Musa Şahin, Bağımlılıkla Mücadele Derneği Karaman Şube Başkanı Zeliyha Akcan ve kursiyerler katıldı.

21 Ekim 2019 Pazartesi günü Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen panele; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendi,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merkez mahalle ve kasaba mahalle muhtarları ile davetliler katıldı.
Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından “Yeni Bir Ben” Projesi kapsamında, madde bağımlılığı, önleyici çalışmalar ve sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bağımlılıkla mücadele etmek üzere muhtarlara ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bilinçlendirme eğitimi verildi.

KARBAĞDER ve KMÜ işbirliği ile Üniversite toplantı salonun Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi. 18 Kasım 2019 Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yapılan çalıştaya Hanımefendi Zehra Meral, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akcan, farklı bölgelerden kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Karaman ili kurum yetkilileri katıldı. Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve "Yeni Bir Ben Projesi" Koordinatörü Zeliyha Akcan tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay kapsamında altı masa oluşturuldu. Bu masalarda; Madde Bağımlılığında Mevzuat, Bağımlıyı Tanıma, Madde Bağımlılığının Nedenleri, Madde Bağımlılığında Ailenin Psikolojik, Sosyolojik ve Ekonomik Durumu, Madde Bağımlılığının Rehabilitasyon Süreci, Madde Bağımlılığının Kişiye, Aileye ve Topluma Zararları tartışıldı. KMÜ duyuru sayfasında çalıştay sonuç raporu paylaşıldı.

http://basin.kmu.edu.tr/userfiles/files/2019/MADDE%20BA%C4%9EIMLILI%C4%9EI%20%C4%B0LE%20M%C3%9CCADELE%20VE%20KORUNMA%20%C3%87ALI%C5%9ETAYI%20SONU%C3%87%20B%C4%B0LD%C4%B0RGES%C4%B0.pdf

"Müftülük Personeline Yönelik Bağımlılıkla Mücadele Paneli Düzenlendi"
Çalıştay için farklı bölgelerden ilimize gelen Isparta UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil, İstanbul İl Müftülüğü manevi destek Uzmanı Nihal İşbilen Esender, Araştırmacı Sosyolog ve yazar Uğur Eleman ile Karaman Ram Başkanı Ramazan Çakıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı ve 300 müftülük personeline yönelik Bağımlılıkla Mücadele Paneli düzenlendi.

Sağlık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen İl Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu ve STK temsilcilerine toplantıda "Yeni Bir Ben Projesi" Koordinatörü Zeliyha Akcan tarafından projenin aşamaları hakkında bilgilendirme   yapılarak Bağımlılıkla Mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüleceği mesajı verildi.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylı YENİ BİR BEN PROJESİ iştirakçisi Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde Kamu-STK işbirliğiyle Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha AKCAN’ın moderatörlüğünde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Öğretim üyesi Doç Dr Ayşe Sonay TÜRKBEN, Dr Fatma Ayhan ve Mehtap Genç’in katılımlarıyla Bağımlılıkla Mücadele paneli düzenlendi.
Panele 350 genç katıldı.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylı YENİ BİR BEN PROJESİ kapsamında Kamu-STK işbirliğiyle Karaman Mesleki Eğitim Merkezi’nde Bağımlılıkla Mücadele konulu panel düzenlendi.
Yaklaşık 800 öğrenciye eğitim verilerek anket yapıldı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği arasında sosyal hizmetler ve danışmanlık alanında kursların açılması için iş birliği protokolü imzalandı.

Yeni Bir Ben Projesi Kapsamında PDR Ramazan Çakıcı tarafından, İl Milli Eğitim toplantı salonunda müftülük personeline bağımlılıkla mücadele eğitim verildi. Verilen eğitimin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Hanımefendi Zehra Meral ve Karaman İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Okuyucu’nun katılımlarıyla sertifika programı gerçekleşti. Sertifikaların verilmesinin ardından Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha akcan, eğitime katılan personellere katılımlarından dolayı teşekkür ederek bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği olarak Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Müdüresi Feyzan Koçak’ı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla makamında ziyaret edip istişarede bulunuldu. Okulun velileriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında NLP Uzmanı Zeliyha Akcan, Bilim Uzmanı Sabite Güleç, Doç. Dr. Ayşe Sonay Türkben ve Sosyolog Meral Çelebi’nin Verdiği Bağımlılıkla Mücadele Eğitimiyle dikkat çekildi.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği olarak Dr. Faruk Sükan İlkokulunun velileriyle Hanımefendi Zehra Meral’in de katılımıyla gerçekleştirilen programda Ailede İletişim eğitimi NLP Uzmanı Zeliyha Akcan, Bağımlılıkla Mücadelede Önleyici tedbirler eğitimi Bilim Uzmanı Sabite Güleç ve Sosyolog Meral Çelebi tarafından verildi.

Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve "Yeni Bir Ben Projesi" Koordinatörü Zeliyha Akcan, proje sürecinde ailelerle yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini gençlerin bağımlılıklara yönelmeden önce bilinçlendirilmesi için özellikle okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Bağımlılıkla mücadelede özellikle ailelerin çocuklarının arkasında durarak onları topluma kazandırma noktasından istikrarlı bir şekilde gayret etmeleri gerektiğini ifade etti.

Akcan, Isparta ilindeki bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon merkezinin bir örneğinin Karaman için gerekli olduğunu böyle bir kurumun faaliyete geçirilebilmesi içinde vatandaşlarımızdan maddi ve manevi destek beklediklerini söyledi.

Son olarak Akcan; proje sürecinde desteklerini esirgemeyen başta Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral olmak üzere tüm kamu iştirakçi kurum yönetici ve ekiplerine teşekkürlerini iletti.