Karaman’ın geleceği adına hayati öneme sahip olan ve toplamda 21 kilometre uzunluğa sahip çevre yolunun 11 kilometrelik ilk etabında çalışmalar sona yaklaşırken, 10 kilometrelik ikinci etabında çalışmalar başladı ve hızla devam ediyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çevre yolu projesi; Konya -Karaman girişinden başlayarak, sırası ile; Mut Kavşağı, Urgan, Ereğli yolu ve tekrar Konya -Karaman girişine bağlanarak kentimizi tamamen çevreleyecek. Yeni çevre yolu üzerinde 2 adet viyadük ve 4 adet köprü bulunuyor.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, çevre yolu projesinde devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 “Son derece modern kavşak, viyadük, alt ve üst geçitlere sahip olacak olan yeni çevre yolunun hizmete girmesi ile Karaman ulaşım konusunda adeta çağ atlayacak” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: “Yeni Çevre Yolu Projesi’nde, Mersin yolu kavşağından başlayan ilk etap çalışmaları Organize Sanayi Yolu bağlantısına kadar devam ediyor. İlk etap çalışmaları büyük oranda tamamlanmış durumda.

Organize Sanayi Yolu bağlantısında başlayıp şehrin kuzeyinden devam ederek Eski Polis Evi (Bölge Trafik) mevkisinden Konya Yolu’na bağlanacak olan yaklaşık 10 kilometrelik uzunluğa sahip ikinci etapta başlayan çalışmalar hızla devam ediyor. Yeni Çevre Yolu hizmete girdiğinde Karaman’da ulaşım adeta çağ atlayacak” dedi.