Karaman Belediyesi tarafından restoresi yenilenerek “Göç Müzesi” projesi kapsamına dahil edilen ancak bir türlü hizmete girmeyen Yeni Hamam özel işletmeye verilerek Hamam olarak yakın tarihte verdiği aslına uygun hizmetine geri döndü.

Karaman il merkezde Tapucak Mahallesi meydanında yer alan asırlık Hamam, “Karamanoğlu Yeni Hamamı” olarak hizmete girdi. Hollanda’da yaşamlarını sürdüren hemşerilerin kurduğu ‘Hollanda Karamanlılar Vakfı’ üyelerince Belediye yönetimince görüşülmüş ve Göç Müzesi adı altında Karamanlı vatandaşların yararlanabilmesi amaçlanmıştı.

Kısa bir süre önce tecrübeli Hamam İşletmecisi Sezgin Küçükçetin tarafından bir kez daha iç dekoru hamam olarak tasarlanan Yeni Hamam Karaman Yerel Basın Mensuplarını ağırladı.  Tapucak meydanında bulunan tarihi Yeni yeni sauna ve terleme yeri, göbek taşı, banyo bölümleri, soyunma-giyinme kabinlerini düzenlendi. Masözler ve Tellaklar ile Hamam, Kese,  Köpük, 45 Dakika Masaj, Hamam-Kese Köpük 1 saat masaj, hizmetleri ile odun ateşinde gerçek buharda tarih kokan ortamda hamam sefası ve masaj keyfi için mutlaka ziyaret edilmesi gerek bir işletme oldu. Ayrıca bayan hamamı bölümü farklı olduğu için haftanın her günü bayanlar da hamama ziyarette bulunabilirler.