Geçtiğimiz yıl İstanbul Bahçelievler Belediyesince yapılan Türkiye geneli 15 Temmuz konulu roman yarışmasında 150 eser arasında ilk 10’a giren eseri bu ay baskıdan çıktı. Okur Kitaplığı yayınlarından çıkan ve adımıza imzalayarak takdim ettiği eseri şimdiden birçok kişide merak uyandırmışa benziyor.

Kitap, Türkiye’de 15 Temmuz üzerine yazılmış ilk ve tek alegorik roman olması bakımından da önemli bir yere sahip. Roman için Türkiye’nin önde gelen yazarları da taltif edici notlar düşmeyi ihmal etmemişler. Kitap indirimli tanıtım fiyatıyla internet üzerinden satışa sunulmuş. Ayrıca Türkiye genelinde birçok ile dağıtımı gerçekleştirilen kitap, şehrimizde de Danış Kitabevi, Kitap Dünyası, Han Kitabevi ve Sanat Kitabevindeki raflarda yerini almış vaziyette.

Yazarımız Âdem Gümüş’ü bu güzel çalışması için tebrik ediyor, yazım hayatında başarılar diliyoruz.

KİTAP HAKKINDA KİM NE DEDİ;

Romancı Âdem Gümüş, güzel bir roman kaleme almış. Alegorik bir anlatımı seçerek, muhteşem bir destanı sembolik bir dille anlatmış. Asil milletimizin; CIA, mason locaları, Batı istihbarat-larının kurduğu ve devşirdikleri “Fetö örgütü” ile icra etmek istedikleri tuzakları bozuşunu hikâye etmiş. Oldukça akıcı bir dili var kitabın. Olay örgüsü son derece sade fakat oldukça heyecanlı… Bir solukta okunabilecek bir eser. Roman, gezi olaylarını, MİT tırlarına yapılan operasyonları, 17-25 Aralık yargı darbesini, devlet erkânına kurulan kumpasları ve de 15 Temmuz gecesi yaşananları kuşların diliyle anlatır.
Yazar Âdem Gümüş, milletimizin vicdanı ve sesi olma gayretiyle yazan bir kalem. Ortaya heyecanla bir solukta okunası bir eser çıkmış. Sanatçıyı tebrik ederim.

Ali Erkan KAVAKLI

Eğitimci-Yazar/Konya

15 Temmuz gecesi, hamdolsun ki milletimizin dik duruşu ile Diriliş Destanı olarak hafızalara kazındı. Yaşananlar herkesi olduğu gibi sanatçıları da derinden etkiledi. Sanatıyla milletimizin yazdığı muhteşem destanı anlatmak, gelecek nesillere aktarabilmek adına çaba sarf eden ve bu vesile ile 15 Temmuz Milli Direniş Günü anısına bir roman kaleme alan Yazar Adem Gümüş’ü kutluyor, yazım hayatında başarılar diliyorum.

Sibel ERASLAN

Gazeteci-Yazar/İstanbul

“Bu sıra dışı romanda 15 Temmuz gerçeğini ‘Biliriz ki yer de gök de bize emanettir; O emanet ki kıyamete dek sürecek olan kutlu nöbettir! Kavuşacak bir gün olup kardeşleri Fırat’la Nil’in. Yanacak Türkistan’dan Endülüs’e her dem senin kandilin! Ta ki Hazar’dan Basra’ya ve dahi Afrika’dan Asya’ya! Bir gün yer gök benim bayrağı- ma yol açacak. İşte o gün bütün kuşlar özgürlüğe uçacak!’ diyerek bir manifesto etrafında toplanmış ve adları Kayı, Ongun, Aliya, Şamil, Esma, Mina ve Talut olan yedi imgesel kuşun anlatımıyla adeta yeniden yaşayacaksınız. Bu muhteşem bir eseri gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Yüreğine sağlık Adem Gümüş.

Süleyman ÖZIŞIK

Gazeteci –Yazar/İstanbul

Ademciğim anlatımın ve kullandığın Türkçe için seni tebrik ediyorum. Tek bir eleştirim var ki bu kuş beyinli FETÖCÜLERİ anlattığın böyle güzel bir çalışmada roman kahramanları imgesel (natık-ı hayvanat) olan kuşlar değil de kendin olsaydın, çok daha güzel olurdu. Yinede gözlerinden öpüyorum.

Yavuz Bülent Bakiker
Şair-Yazar

Değerli kardeşim eserini okudum. Alegorik bir roman olması vesilesi ile bu konuda ilk olmuş. Eserin benden tam not aldı. Tebrik ederim, başarılarının devamını dilerim.

Cemal ŞAKAR

Yazar