Yeni yerleşim yeri İmar Planının İl Genel Meclisinde onaylanmasının ardından son aşamada Parselasyon Planı da İl Encümeni tarafından onaylandı ve 21.01.2019 tarihi itibari ile Madenşehri Köyü Muhtarı Durmuş Ali Demir tarafından askıya çıkarıldı.

Bir ay sürecek askı süresinin ardından tapular Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tescil edilecek ve ardından var olan 85 adet parsel hak sahiplerine dağıtılacak.

Yıllardır süregelen yerleşim yeri sorununun çözülmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirmek adına İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar’ı ziyaret eden Madenşehri Muhtarı Durmuş Ali Demir: “ Başta Valimiz Fahri Meral olmak üzere, Milletvekilleri Dr.Recep Şeker’e, Av.Selman Oğuzhan Eser’e, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Er’e, İl Genel Meclisi Başkanımız Adem Kapar’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez’e, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve bu konuda emeği geçen herkese köyüm adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yıllardır süregelen bu sorunların her geçen gün bir yenisini daha çözüyor olmanın haklı gurur ve mutluluğunu Karaman ve vatandaşları adına yaşadıklarını dile getiren Meclis Başkanı Kapar, Madenşehri köyümüz ve köylümüze tekrar hayırlı olsun dileklerini iletti.