İl divan toplantısına Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi, Genel Merkez İç Anadolu Eğitim Sorumlusu Mustafa Sarı, Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran, İl yönetimi, Yeniden Refah Partisi Karaman İlçe başkanları ve yönetimleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer ile vatandaşlar katıldı.

İl Divanda selamlama konuşması yapan Karaman İl Başkanı Taşkıran; “İslami Dayanışma Oyunları’ adı verilen spor etkinliği, Müslüman ülkelerden çok sayıda sporcunun katılımıyla hemen yanı başımızda olan komşumuz Konya’da düzenlenmiştir. Müslüman ülkelerin hangi vesileyle olursa olsun birlikte organizasyonlar düzenlemesi, dayanışma içinde olması son derece önemli ve kıymetlidir.

Ancak burada etkinlik ismindeki ‘İslami’ ibaresi haklı olarak İslami hassasiyete sahip milyonlarca vatandaşımızın tepkisini çekmiştir. Bize göre de etkinlik isminin ‘İslami Dayanışma Oyunları’ yerine, ‘Müslüman Ülkeler Dayanışma Oyunları’ olması çok daha uygun olurdu.

Diğer taraftan İsrail terörünün olanca acımasızlığı ile devam ettiği, Siyonist İsrail’in Müslümanları çoluk çocuk demeden katlettiği günlerde gerçekleştirilen oyunlardan, İsrail’i kınama anlamında tek bir mesaj, tek bir görüntü çıkmamıştır.

Batı dünyası Charlie Hebdo saldırısından sonra kınama mesajı yayınlama ve protesto gösterisi yapma yarışına girmişken, ‘İslami Dayanışma Oyunları’ adı verilen ve son derece görkemli bir şekilde açılışı yapılan etkinlikte Gazze’deki soykırıma karşı sessizlik dikkat çekmiştir.

Böylesine geniş katılımlı, uluslararası bir organizasyon vesilesi ile başta ev sahibi Türkiye olmak üzere İslam Âlemi olarak tek ses, tek yürek bir şekilde İsrail zulmü telin edilip, Filistin’in yanında olduğumuz mesajı verilebilirdi. Bu vesile ile Yeniden Refah Partisi olarak bir kez daha İsrail terörünü şiddetle telin ediyor, Yeniden Refah iktidarında yapılan zulmün hesabını soracağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mustafa Sarı ise konuşmasında, “Yeniden Refah Partisi olarak en çok ümit veren ve en hızlı büyüyen parti olmamız, diğerlerinin 13 yılda kat edeceği mesafeyi bizim sadece 3 senede kat etmemiz, işte bu temel ihtiyaçtan dolayı meydana geliyor” ifadelerine yer verdi.

Geçen aylarda en fazla üye kaydeden birinci parti olduklarını hatırlatarak, bu ay da şu ana kadar 30 bine yakın üye kaydettiklerini ve adım adım 500 bin üye hedefine doğru yaklaştırdıklarını söyleyen Sarı, gençlerin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini çünkü artık Yeniden Refah Partisinin olduğunu ve partinin iktidara doğru hızla yol aldığını, yapılacak ilk seçimde büyük bir sürprize imza atacaklarını ileri sürdü.

Sarı, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti:

“Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Bir defa çok ciddi bir işsizlik problemi var. 1,5 milyona yakın üniversite mezunu işsizimiz ile birlikte Yunanistan’ın nüfusundan fazla işsizimiz var. Daha geçen hafta Batman ve Şanlıurfa’daydık ve bu bölgelerde maalesef 3 gencimizden 2’si işsiz… İş bulabilenlerimizin de alacağı en son yapılan zam ile asgari ücret 5 bin 500 TL oldu. En iyimser araştırmalara göre açlık sınırının 6 bin 500 TL olduğunu düşünürsek, asgari ücretli milyonlar açlık sınırına altında yaşıyor. Bizi kıskanan Avrupa’da bir asgari ücretli, Türkiye’de bir asgari ücretlinin 9 gün çalışarak aldığı ücreti 1 günde kazanıyor. Peki emeklinin durumu nasıl? Emeklinin durumu asgari ücretlinin yarısının bile altında. En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL’ye çıkartılacak ancak bununla bir emeklinin temel beslenme ihtiyacını karşılayabilmesi bile mümkün değil. Küçük esnafın hali de perişan. Urfa sıcağında esnaf elektrik faturası çok gelmesin diye klimasını açamıyor, ışığını açamıyor. Müşteriye zaten hasret. 2020 yılında 99 bin 500 esnaf kepenk indirdi. Çiftçinin hali hepsinden perişan… Düşük taban fiyatları, dünyanın oransal olarak en pahalı mazotu, en pahalı elektriği ile 8 ayda 3 bin 500 liradan 17 bin liraya çıkan gübre fiyatı ile bu girdi maliyetleri ile senin bir şey kazanman zaten mümkün değil. AK Parti iktidara geldiğinde 2 milyon 600 bin kayıtlı çiftçi varken bu yılın ocak ayına göre 493 bine düşmüş. Neden çünkü çiftçi ekip biçtikçe batıyor. Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşlarımızın yaşadığı bu çok ciddi sıkıntıları benzin istasyonlarındaki, marketteki, çarşıdaki, pazardaki yangını görmezden gelip, “Şimdi çıkıp birileri diyor ki aç kaldık. Ne aç kaldık? Vicdansızlık yapmayın aç kalan falan yok.” diyor. Madem aç kalan yoksa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendi açıkladığı rakamlara göre 11 milyon 369 bin vatandaş neden gıda yardımı aldı? Yine bakanlığın verdiği rakamlara göre 5 milyon 700 bin vatandaş sosyal yardım aldı. Madem aç kalan yoksa niye belediyeleriniz kuponla ekmek dağıtma dönemi başlattı. Neden taneyle salatalık, taneyle havuç, dilimle karpuz dönemi başladı? İşte Türkiye’nin gerçekleri bunlar.

Bizim Yeniden Refah Partisi olarak en çok ümit veren ve en hızlı büyüyen parti olmamız, diğerlerinin 13 yılda kat edeceği mesafeyi 3 senede kat etmemiz işte bu temel ihtiyaçtan dolayı meydana geliyor. Yeniden Refah İktidarında projelerimiz hazır, ilk 100 gün icraatlarımız hazır, kaynak lazım olduğunda borçsuz, zamsız, vergisiz 150 milyar dolarlık milli kaynak paketimiz hazır. Biz paylaşımda adalet, yönetimde adalet ve yargıda adaleti tesis edeceğiz. Biz önce imtiyazlılar değil, önce millet anlayışı ile hareket edeceğiz. Kamuda israf ve savurganlığa son vereceğiz ve bir tane bile birden fazla maaş alan bürokrata izin vermeyeceğiz.”

Ağustos 2022 il divan toplantısı birim ve ilçe başkanlarının raporlarını sunmasıyla son buldu.