Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi sertifika törenine; BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, BİK Konya Şube Müdürü Ümit Mert, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel ve gazete temsilcileri katıldı.

Törende konuşan BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, Hititlerden Osmanlı Devletine kadar uzanan koca bir tarihe ev sahipliği yapan Konya şehrinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Basın İlan Kurumu olarak basında dijital dönüşüm süreçlerinde üzerimize düşeni yapacağız ama asla yazılı basını ihmal etmeyeceğiz.

Ana akım medyanın kılcal damarlarını yerel basın oluşturur. Dijitalde yapılan habercilik ile yazılı basın arasındaki en önemli fark; yazılı basının yüz yılı aşkın süredir edindiği tecrübelerden damıttığı güven ve etik haber yapma refleksidir. Dijital habercilikte asıl olan hızlı haber girişi ve tıklanma beklentisidir. Yazılı basın haber üzerinde düşünür, tashih yapar, haberin kaynağını ve doğruluğunu sorgular.” dedi ve yerel basının her zaman yanında olduklarını vurguladı.

MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “İçinde yaşadığımız yüzyıl iletişim ve teknoloji çağı olarak adlandırılmasındaki temel etkenlerin başında internet ve internetin alt yapısını oluşturduğu iletişim teknolojileri geliyor. Özellikle son yıllarda bilgiye ulaşmak, yaymak, kısaca iletişim konusunda sağladığı avantajlar ve getirdiği kolaylıklar, bu yeni teknolojiyi habercilik sektörü için de vazgeçilmez bir araç olarak karşımıza çıkarıyor. İletişim teknolojilerinin de internetin oluşturduğu düzen birçok alanda olduğu gibi medya alanında da büyük değişiklikler meydana getirdi. Geleneksel medya günümüzde yerini hızlı bir şekilde yeni medya düzenine bırakmaya başladı.

İnternet gazeteciliği kitle iletişim alanında önemini her geçen gün artırıyor. Çevrim içi haberciliğin günümüzde yaygın olarak kullanılması her ne kadar geleneksel habercilik hizmeti sunan yerel basınımız için tehdit olarak görülse de bu durum aynı zamanda içerisinde pek çok avantaj ve potansiyeli de beraberinde getiriyor.

Bölgesel habercilik anlamında faaliyet gösteren yerel basın işletmeleri internet ortamında yayın yaparak daha geniş kitlelere ulaşma, bu sayede ekonomik olarak daha fazla gelir elde etme fırsatına sahiptir. Bizler şehrimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarımızın dijital dönüşüme ayak uyduracak birikim ve altyapıya sahip olduğuna şahidiz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen programla gazetelerin internet sitelerine daha fazla nasıl katkı verilebileceği düşüncesiyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen BİK Konya Şube Müdürü Ümit Mert, “MEVKA ile gerçekleştirdiğimiz projenin; Konya basını için faydalı olmasını umuyor, yaptığımız her çalışmada bizlere destek veren başta Genel Müdürümüz Rıdvan Duran’a, Genel Müdür Yardımcımız Cavit Erkılınç’a ve MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tören, “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” eğitimi kapsamında Konya’da yayın yapan yerel basın mensuplarına sertifikaların taktim edilmesiyle sona erdi.