“ÖNCELİĞİMİZ YETİM VE ÖKSÜZLERİMİZ OLDU”

Karaman İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Raşit Bayrak, yaptığı açıklamada önceliklerinin ilimizde yaşayan yetim ve öksüzler olduğunu belirterek en yakından başlayarak dünyanın dört bir yanına yardım ulaştırılmasına aracılık ettiklerini belirtti. Karaman İHH Başkanı Raşit Bayrak, kuruluşundan bu yana Karaman’dan başlayarak ülkemiz ve mazlum coğrafyalardaki kutsal emanetler olan yetim ve öksüzlere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını ifade ederek “Bu çerçevede Karaman’da yaşayan ailelere, sürekli ve dönemsel; ayni ve nakdi yardımlar ulaştırmaya devam ediyoruz. Sürekli yardımlar kapsamında 2020 yılında ilimizdeki 110 çocuğumuza toplam 150 bin 865 TL’lik burs temin edildi.” şeklinde konuştu.

GIDADAN KIYAFETE YARDIMLARLA GEÇEN BİR YIL DAHA GERİDE KALDI

Dönemsel yardımlar kapsamındaki çalışmalardan da bahseden İHH Temsilcisi Bayrak, “Gıdadan kıyafete yardımlarla geçen bir yılı daha geride bıraktık. İlimizdeki ailelere 62 bin 190 TL, 410 haneye 515 gıda paketi, 166 aileye 1.247 parça kıyafet, 127’si kurban bayramında olmak üzere 315 parça et dağıtımı yapıldı. Yetim ve öksüz çocuklarımız bayramı gülücüklerle karşılasın diye 12 bin TL değerinde bayramlık kıyafet hediye edildi. Hayırseverlerin desteği ile ilimizdeki bazı ailelerin yakacak ihtiyacı karşılandı. Bunun yanında Ermenek’teki bir ailenin ev inşaatına destek olunurken bir yetim kardeşimizin de düğün öncesi mobilya takımları temin edilerek yuva kurmasına katkıda bulunuldu.” dedi.

“YARDIM EDERKEN AİLENİN KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNDE DURMASINI AMAÇLIYORUZ”

Kısa süreli geçici çözümler yerine yetim kardeş sponsorluğu, Yetim Dayanışma Günleri Projeleri, katarakt ameliyatları, su kuyusu açılışları gibi yardımlarla kişinin kendi imkânlarını kullanarak ailenin ayaklarının üzerinde durmasını amaçladıklarını ifade eden Karaman İHH Başkanı Bayrak, “Her çocuk imkânı varsa kendi değerleriyle, kendi yakınlarının yanında büyümeli. Bu çerçevede bizler kardeş olma sorumluluğuyla hayırseverlerin emanetlerini ailelere maddi ve manevi destek olarak ulaştırma gayretindeyiz. Karaman’daki 337 yetim hâmisi sponsorumuz aracılığıyla, kardeşlerimizin öğrenciliğini tamamlaması için mesleğini eline alarak kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirmesini amaçlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Dünyada yaşanan salgın, doğal afetler ve savaş gibi tüm olumsuzluklara rağmen el birliğiyle yapılan iyilik hareketlerinin insanlığın en büyük umudu olduğunun altını çizen Karaman İHH, ilimizde ve ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları işbirliği ile yardımların 2021 yılında da devam edeceğini ifade etti.