Nişantaşı Eğitim Kurumları CEO'su Şenol Erkan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:

“Nişantaşı Eğitim Kurumları olarak böyle güzel bir projede birlikte olma imkânı sağladıkları için KMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Namık AK’a ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kısa Film Yarışmamızda, toplumsal meseleleri sanat yoluyla ele alma ve görünür kılma hedefiyle yola çıkıldı ve bu yıl toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla “Yetim Olmak” konusu seçildi.

Bugün dünya üzerinde yaklaşık 150-200 milyon arasında yetim yaşıyor. Yetimlerin çoğunluğu üçüncü dünya devletlerinde sosyal destek alamadan hayatta kalmaya çalışıyor. Savaş, afet ve krizlerin yetim bıraktığı çocukların birçoğu sevgisiz ve ilgisiz büyüyor.

Bizler de Peygamber Efendimizin “yetimlere merhamet et, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir” diyerek emanet ettiği yetim çocuklarımızın gerek sevgi, ilgi ihtiyaçlarını karşılamalı gerekse gıda, barınma ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarına kavuşmaları için çabalamalıyız.

Merhametimizle sahip çıktığımız yetim çocukları güvenle ve umutla büyütmek bu farkındalığı tüm toplumda sağlamak bizlerin en büyük görevidir.

Yarışmaya katılan her film, yetimlerin kalbine bir yol açarak ya da yetimleri kalbimize alarak onları anlamamıza vesile oldu.

Katılımcılar kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde, aynı zamanda yazdıkları senaryolarla yetim olmayı anlattılar. Aslında hayatı anlattılar.

Yarışmaya katılan eserler, en derinlerde iz bıraktı bizlere. Nişantaşı Eğitim Kurumları adına, Yarışmada birinci olan VAVEYLA’yı, dereceye giren ve katılım sağlayan tüm arkadaşları en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Kısa Film Yarışmasında Ödül Kazananlara;

Birinciye: 5000 TL

İkinciye: 3000 TL

Üçüncüye: 2000TL

Beş jüri üyesine: 7000TL

Teşvik ödülü: 1000 TL takdim edildi.