İl Özel İdaresinin ilçelerde devam eden asfaltlama çalışmalarını yakından takip eden İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez, Ermenek’te Pamuklu-Yerbağ-Boyalık köyleri arasında 1.kat asfalt çalışması tamamlanan toplam 11 km’lik yolu yerinde inceledi.

Yıllardır bir sorun olarak sürekli gündeme gelen ve bir türlü çözülemeyen Pamuklu-Yerbağ-Boyalık  köyleri arasındaki yolun asfalt sorunun nihayet çözdüklerini belirten Kapar: “Yılların sorunu da nihayet bitti. Söz verdik ve yaptık. Köylerimiz arasındaki 11 km’lik yolun 1.kat asfaltını tamamladık. Yılların hikayesi de böylece bitmiş oldu. Köylerimize ve Köylülerimize hayırlı olsun.” dediler.

ASFALT PLENT TESİSİ DE ÜRETİME BAŞLADI

İl Özel İdaresi Asfalt Plent Tesisi ile üretilen ilk bitümlü sıcak asfaltın deneme çalışması İl Özel İdaresi hizmet alanında yapıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener Terlemez: “Asfalt Plent Tesisi ile köy yollarımıza soğuk asfalta göre çok daha kaliteli ve uzun ömürlü yol hizmeti ve konforlu bir ulaşım sunulması amaçlanmaktadır. Ayrıca ilkel yollarla ürettiğimiz yama malzemesine göre plent tesisimizle daha uzun ömürlü ve kaliteli bir yama malzemesi üretimi sağlanmış olacak. Plentimizin ilk üretimi olan sıcak asfaltın İdaremiz hizmet alanında finisherler tarafından serimi yapıldı, devamı da köylerimizde olacak inşallah. Gerek yol, gerekse çevre düzenlemesi konusunda özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.