Emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşen ama Karamanı bir türlü unutamayan Şimşek, sık sık Karamanı ziyaret etti ve başta öğrencileri olmak üzere Karaman çevresi ile ilgisini kesmedi.

ÖĞRENCİ VEFASI

Bu ziyaretlerin her seferinde görüştüğü Karamanlı işadamlarından öğrencisi Mustafa Çolakoğlu’da Hocasına duyduğu saygı ve sevgi sebebi ile onun şiirlerini kitaplaştırmak için izin istedi. Bu teklif ile çok duygulanan Emekli Öğretmen ve Şair Yılmaz Şimşek şiirlerinin ve kitabın telif hakkını da Çolakoğlu’na hediye etti.

Karaman’da hazırlanarak Express Medya Reklamcılık tarafından basılan “Yadımdakiler” şiir kitabı 104 sayfadan oluşuyor ve ticari bir amaç taşımıyor.

Kitap hakkında İş adamı Mühendis Mustafa Çolakoğlu, gazetemize yaptığı açıklamasında; “Karaman Kültürel değerler açısından bir hazinedir. Değerli Hocamız Yılmaz Beyin Karaman Sevgisi ve Karamanlılara olan hayranlığı bizleri mutlu eder. Bu eserin basımı gibi bir ayrıcalığı bize tevdi etmesi de bize büyük bir onur olmuştur” dedi.

Şair Yılmaz Şimşek ise: “Hayatımın en güzel yıllarını Karaman’da geçirdim. Karaman beni olgunlaştırdı, halkının güzelliği, öğrencilerimin vefa ve sevgisi beni çok mutlu ve huzurlu etti.

Bu sevgi çığ gibi büyüdü ve artarak da devam ediyor” dedi.