Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünden alınan veriler ışığında halen Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde il genelinde) genelinde etkili olan sisteme ilave olarak, yarından itibaren (28 Aralık Çarşamba) bölgemiz genelinin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Yağış (Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri): Yağışların Konya’nın güney ve güneybatı kesimleri (Akören, Güneysınır, Çumra, Seydişehir, Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Hadim, Taşkent) ile Karaman ve Niğde Çevrelerinde karlakarışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri), bölgenin diğer kesimlerinde yer yer kuvvetli kar (5-20 cm) şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.
Rüzgâr (28 Aralık Çarşamba, Perşembe): Yarın öğle saatlerinden itibaren Karaman ve Niğde çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde görülecek olan rüzgârın, zamanla bütün bölgemizde etkili olacağı ve Perşembe günü akşam saatlerine kadar yer yer etkisini devam ettireceği ve zaman zaman tipiye neden olacağı tahmin ediliyor.
Halen bölgemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, yine mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir.
Kar yağışı, yer yer kuvvetli rüzgârın neden olabileceği olumsuz şartlara (özellikle kar erimeleri, çatı çökmeleri) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
Başlama – Bitiş Zamanı       
28/12/2016 13.00 Lokal  -  30/12/2016 23.00 Lokal
Oluşması Muhtemel Riskler
Buzlanma-Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Çatı uçması, Aşırı kar yükünden dolayı çatı, çökmeleri, Kuvvetli lodostan dolayı kar erimesi ve soba zehirlenmesi vb.