Kurban bayramı öncesinde Konya, Mut ve Ereğli yolu üzerinde denetimlerini aralıksız sürdüren emniyet ve jandarma ekiplerini ziyaret eden Vali Işık, uygulama ve denetimler hakkında bilgiler aldığı incelemeleri sırasında seyahat eden vatandaşlarımızla da bir süre sohbet etti.

Vali Işık, dünya genelinde baş gösteren Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere uygun olarak, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahatlerinin sağlanması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı gönderilen “2020 Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu genelge doğrultusunda Kurban Bayramı tatili süresince trafik akışının daha düzenli ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için uygulamaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Bayram öncesi ve sonrasında yola çıkacak olan vatandaşlarımızın ve sürücülerin belirlenen hız limitlerine uymaları, yorgun araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymaları ve araç kullanırken cep telefonuyla konuşmamaları yönünde dikkatli olmalarını isteyen Vali Işık, covid-9 salgınına karşı maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları isteyerek kazasız bir bayram geçirme temennisinde bulundu.

Denetimler sırasında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından içerisinde trafik kurallarının anlatıldığı broşür ve çocuklara yönelik hazırlanan boyama kitapları ve trafik seti hediye edildi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, yol denetimlerinin sonunda, bayramda görevi başında olan emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür ederek, bayram süresince bir olumsuzluk olmamasını temenni etti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın uygulama ve yol kontrol noktalarını yapmış olduğu denetimlerde, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ile İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin bulundular.