İl Özel İdaresi Yol yapım-genişletme-yama-asfaltlama çalışmaları, sulama projeleri ile çiftçiyi destekleme ve içme suyu gibi çalışmalarının yansıra kültür-sanat ve turizm değerlerinin korunması ve bakım onarımı gibi pek çok alanda da faaliyette bulunmakta.

Tarihi Mekanlarımız, Güneş Enerji Santralleri ve Değirmenlerimizin temizliği de bu faaliyetlerden birkaçı.

Bu kapsamda: Taşkale Köyümüzdeki Değirmenin temizliği, Kocadüz Mevkiideki Güneş Enerji Santralinin temizliği ve Tarihi Manazan Mağaramızın bakım-onarım ve temizlik işleri İl Özel İdaresi Personeli tarafından yapıldı.

Bu çeşitli faaliyet kollarından biri de Köylerimizdeki çöp, bakım-onarım ve mezar temizliği ile Aziz Şehitlerimizin mezarlarının bakımı-boyanması ve Bayrak yenileme işlerinin yapılması. Bu kapsamda daha önce olduğu gibi 2018 yılında da vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda programa alınarak mezarlık temizliği ve bakım-onarımı yapılan köylerimiz ise şöyle:

Göcer, Eğilmez, Çoğlu, Hamidiye, Kurucabel, Salur, Avgan(Narlıdere), Yuvatepe ve Akarköy Köyümüzdeki Mezarlıkların temizleme işi yapılmış, program doğrultusunda diğer köylerimizde de temizleme çalışmaları devam etmektedir.