Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri gazetemize konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serkan ADA, YBS’nin işletme ve bilişim alanındaki temel kavramları bünyesinde barındıran disiplinlerarası bir alan olduğunu vurguladı. Bu alanda lisansüstü eğitimin tezli ve tezsiz yüksek lisans olmak üzere iki program olarak yürütüldüğünü belirten Sayın Ada, özellikle Karaman’da yaşayan ve bilişime ilgi duyanların bu programları değerlendirmelerini önerdi. Her yöneticinin bilişimden anladığı ölçüde fark yaratabileceğini ve her bilişimcinin de nasıl işletme değeri yaratılacağını bildiği ölçüde kurumunu ileri taşıyabileceğini ifade eden Ada, bilişimdeki gelişmelerin uzağında kalmak istemeyen ve iş yaşamında avantaj elde etmek isteyenleri programlarına beklediklerini belirtti.

YBS Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Karaman Gündem gazetesi seyahat yazarı Dr. Öğretim Üyesi Murat Ak da YBS’ye ilgi duyan herkesi tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına beklediklerini söyledi. YBS lisansüstü programların sosyal bilimler kapsamında yer almakta olduğunu belirten Dr. Ak, tezsiz yüksek lisans programı için herhangi bir lisans programından mezun olup bilişime ilgi duymanın başvuru için yeterli olduğunu ifade etti ve kendini bu alanda geliştirmek ve kariyer gelişimlerine ivme kazandırmak isteyen tüm ilgilileri programlarında lisansüstü eğitime beklediklerini söyledi.

YBS Ana Bilim Dalı’nın diğer öğretim üyesi Dr. İlhami Tuncer de konu ile ilgili olarak, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında yaklaşık 30 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Öğrencilerin çoğunlukla Karaman ve Konya illerinden geldiğini belirten Dr. Tuncer, tezli yüksek lisans programına güz döneminde, tezsiz yüksek lisans programına ise hem güz hem de bahar döneminde öğrenci aldıklarını belirtti. Tezsiz yüksek lisans programına başvuruların Ocak ayı içinde Sosyal Bilimler Enstitüsü internet sitesi üzerinden yapılabileceğini belirten Dr. Tuncer, performansı iyi olan tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin, ders aşamasını takiben tezli yüksek lisans programına geçiş yapma imkânlarının bulunduğuna işaret etti.