Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karaman’a yeni yapılan projelerin yakıt ücreti sorunu vatandaşlara zor zamanlar yaşatıyor.

Geçtiğimiz aylarda, Kırbağı Projesi olarak yapılan İşçi ve Emekli TOKİ’lerinde yüksek yakıt ücreti patlak vermişti. Yönetime başvuran mağdur aileler geçerli bir çözüm ve cevap alamayınca seslerini duyurmak amacıyla eylem yapmışlardı.

Eylemde TOKİ sakinlerinin yanında bulunan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, sorunu yerinde çözmüş, gerekli talimatları vermişti. İşçi TOKİ’lerine ait yönetim de değiştirilmişti.

BU KEZ PİRİ REİS VADİSİ MAĞDUR OLDU

Aradan geçen kısa bir süre sonra Piri Reis Vadisi sakinleri de aynı sorunla karşılaştı. Bazı vatandaşlar henüz oturmadıkları eve 500 Türk Lirası civarında fatura geldiğini söyledi.

TRAJİKOMİK TOPLANTI İPTALİ

Vadi halkı faturalar üzerine yönetim ile toplantı talep etti. Talep üzerine 17 Aralık Pazartesi günü toplantı yapılacağını duyuran Piri Reis Vadisi yönetimi, daha sonraki mesajında planlanan toplantının emniyetten onay alınmadığı için iptal edildiğini söyledi.

İşte Piri Reis Vadisi yönetiminden gelen mesaj şu şekilde;

“Sayın site sakinlerimiz talep etmiş olduğunuz toplantı 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri Kanunu’na göre önceden emniyet ve valilikten izin alınmadan yapılması uygun olmadığından iptal edilmiştir. Bireysel görüşmek isteyen site sakinlerimiz mesai saatleri içerisinde yönetim ofisine gelerek bilgi alabilirler.”

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

İşçi, Emekli ve Piri Reis Vadisi sakinleri devlet büyüklerinden denetimlerin doğru ve tam yapılmasını, sorunlarının bir an önce giderilmesini talep etti.