Ethem Büyükköse, 745. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında “Yunus Deryasından Katreler” adlı kişisel sergi hazırladı. 13 Mayıs tarihinde açılışı yapılan sergi 19 Mayıs tarihine kadar devam etti.

Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda bu sergiyi hazırladığını ifade eden Büyükköse, Yunus Emre’nin dörtlüklerini görsel sanatla harmanladığını dile getirdi. 13 eserin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Yunus Emre’nin Karaman’daki kadim mirasına sahip çıkmak adına böyle bir sergiyi hazırladığını aktaran Büyükköse, “Çağları ve fiziksel sınırları aşan bir söyleme sahip ulu ozanımız, Türkçe’nin Anadolu’daki bayraktarı Yunus Emre ( Kirişçi Baba)‘nın Karaman’daki kadim mirasına sahip çıkabilmek için , 20 yıldır yaptığım grafik tasarım mesleği itibariyle  elimden gelen bu sergiyi açabilmekti. Serginin isminden de anlaşılacağı üzere Yunus Emre bir derya, o deryaya nüfuz edebilen bir katre olabilirsek ne mutlu. Sergide 13 adet eser var, bunun bir anlamı vardı. Yunus’un insan-ı kamil olma yolunda 13 iyi özellik 9 da kötü özelliğe işaret eder. Bu yüzden bu 13 iyi özelliği vurgulama amacıyla ben de 13 çalışma yaptım.

Karaman’da 1961 yılından bu yana kutlanan “Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma Etkinlikleri” benim şahsen çok önemsediğim ve şehrimiz açısından da çok önemli bir gelenek ve nesilden nesile aktarılması gerekli bir organizasyon. Yunus Emre ve Türkçeyi ayrı düşünmek Karaman için bence hiç doğru bir yaklaşım değildir. Bu sebepten dolayı bu sergiyi “Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma Etkinlikleri” bünyesinde açmayı uygun görmüştüm.

Gösterilen ilgiye de sizin vasıtanızla teşekkürü borç bilirim.  İlerleyen zamanlarda bu seri üzerinde çalışmaya devam edeceğim” dedi.