2.Yeşildere Yunus Emre Anma Etkinlikleri Düzenleme Komitesi yaptığı açıklamada, “İlkini 2015 Yılında yaptığımız Yeşildere Yunus Emre Anma etkinliklerini bu yıl 5-6 Ağustos tarihinde yapacağız. Karaman’ın değeri olan Yunus Emre’nin daha iyi anlaşılabilmesi için kendi imkânlarımız çerçevesinde 5 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’de İsmet Paşa Caddesinde Hoşgörü Yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerimiz sonrasında 16.00 da Yunus Emre Nikâh Salonunda yapılacak panel ile devam edecek. 17.30’da İbrala Kültür Evi’nde Yeşildere Temalı Fotoğraf sergisinin açılışı ve son olarak da 18.30’da Yunus Emre’nin atalarının göç ettiği diyarlar olan İsmail Hacı Tekkesi’nin ziyareti ile program devam edecek.

6 Ağustos tarihinde Yeşildere Merkez’de devam edecek programda Karamanlı sanatçılarımızın konserleri, yöresel etkinlikler, paraşüt gösterileri, çeşitli spor ve kültürel etkinlikler ve son olarak da saat 21.00’da Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Yıldız Çam konseri ile program son bulacaktır.

İki gün boyunca hem Karamanın kültürel mirası olması için her türlü çabayı sarf etmemiz gerektiğine inandığımız Yunus Emre’nin anlaşılabilmesi için çaba sarf edeceğimiz hem de Yeşildere’mizde güzel bir gün geçirmek için hazırlandığımız etkinliğimize herkesi bekliyoruz.” dedi.